Den døve kvinnen falt ned 180 meter: Men når hjelpen kommer oppdager de at hun ikke er alene..!

4044

Det å være ung innebærer å bli selvstendig, utfordre seg selv, og oppdage nye ting. Det forandrer seg ikke selv om man har et handikap, som det å være døv.

Amelia Milling er 21 år, døv, og tøffere enn toget. Hun hadde lyst til å utfordre seg selv ved å dra alene opp på en fjelltur i Alaska, USA – men plutselig gikk alt galt.

 

Turen hadde gått fint så langt og hun kjente at formen var på topp, men plutselig tråkket hun feil, mistet balansen, og styrtet 90 meter ned den bratte, snø- og is-dekkede fjellkanten.

Forvirret, prøvde hun å reise seg, men dunket borti en stor stein og falt ytterligere 90 meter ned!

 

I sjokk om at hun fremdeles var i live, ble hun liggende der en liten stund. Det er et mirakel at hun ikke døde, men enda mer utrolig er det at hun ikke hadde fått noen alvorlige skader, og snart kunne reise seg opp for å gå på egen hånd.

Men hun hadde et problem. Fordi hun hadde falt så langt, ante hun ikke lenger hvor hun var eller hvordan hun skulle komme seg tilbake til mennesker igjen…

 

Så så hun noe som bevegde seg i buskene – en ulv! Amelia ble redd og trodde at om ikke fallet hadde drept henne, kom ulven til å gjøre det. Men så fikk hun øye på noe rart: den hadde på seg et halsbånd…

Det viste seg at «ulven» var en hvit husky ved navn Nanook som ofte patruljerer rundt i fjellet. På halsbåndet hans står det ‘Guide’, og han jobber som hjelpehund for å føre mennesker som har gått seg vill tilbake til sikkerhet.

 

Nå hadde Nanook skjønt at Amelia trengte hjelpen hans, og han ble hos henne hele natten slik at hun ikke var alene.

Neste dag prøvde Amelie å krysse en stor elv, men strømmen var for sterk. Hun ble revet overende, og havnet under vann. Men nok en gang hadde hun mer flaks enn noen kunne drømme om: Nanook bet kraftig tak i remmen på ryggsekken hennes, og dro henne ut av det iskalde vannet.

Amelie hadde heldigvis med seg en GPS-sender som hun kunne bruke om noe skulle skje, og nå, iskald, våt og forslått, bestemte hun seg for å trykke på den. Signalet ble sendt til redningstjenesten, som øyeblikkelig dro ut med helikopter for å finne henne.

 

«Hunden var til stor hjelp, og er en ekte helt. Han er Alaskas egen versjon av ‘Lassie’!» forteller politisjefen Eric Olsen etter redningsaksjonen.

Det viste seg at Nanook egentlig var altfor langt hjemmefra, og at eieren fikk sjokk når han fikk høre hvor redningsmannskapene hadde funnet ham.

Men dette er langt ifra første gangen Nanook har hjulpet mennesker i nød, og han forlater aldri noen som trenger ham!

 

SE mer av den utrolige historien i videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også synes at Nanook er en ekte helt!