Når skurtreskeren runder hjørnet er den blodig. Da tar denne mannen affære med en GENIAL idé!

496

Man forbinder kanskje jegere med noe negativt. Jeg for eksempel, tenker alltid på jegeren i Disney-filmen Bambi, der mammaen blir drept av en jeger og Bambi etterlatt alene i gresset.

Men det få vet er at jegere ikke bare drar på jakt, men at de faktisk gjør en viktig jobb i å bevare og beskytte dyrelivet i skogene våre. Og ingen gjør dette bedre enn den 25 år gamle jegeren, Rupprecht Walch fra Tyskland.

Bare i de siste par ukene har han og vennen hans, Dieter Hampel, reddet nesten 90 rådyrkalver fra en grusom død kvestet av knivbladene til skurtreskere. Hvordan har de klart dette?

De får hjelp fra oven.

En drone med varmesøkende kamera er hemmeligheten bar den ufattelige mengden rådyrunger de har reddet. Problemet er at ungene blir etterlatt av foreldrene i det høye gresset til bøndene, da det høye gresset skjuler og beskytter dem.

Men ikke når bøndene begynner å høste og klippe. Derfor står de to unge mennene opp kl. 04.00 hver morgen, og flyr dronen over jordene for å passe på at ingen unger blir liggende i faresonene.

De to vennene har ingenting imot å gjøre jobben, men de er unge og det er dyrt å ta i bruk dronen hver eneste dag. De føler seg sviktet av bøndene i området som har det egentlige ansvaret med å sørge for at ingen dyr blir skadd.

«Faktisk så er bønder forpliktet til å ikke skade dyr når de kutter gresset. Det ville ha vært fint om de kunne ha tatt over finansieringen – så tar vi oss av flygingen,» forteller Rupprecht.

Men selv uten hjelp eller støtte forteller han at han kommer til å fortsette med det han gjør, da han ikke vil at noen dyr skal dø på denne grusomme måten.

Rådyrungene er i hvert fall takknemlige! Vi takker gode mennesker som disse, som utrettelig arbeider for dyrenes velferd. DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook!