Ny studie viser: Mennesker elsker hunder mer enn andre mennesker!

312

Du er kanskje selv en av dem som har sagt ting som: «Den eneste jeg savner på ferie er hunden min!», «Jeg liker hunder bedre enn mennesker,» eller «Valper er søtere enn babyer!». Vel, det viser seg nå at det ligger noe i det!

Nå rapporterer Business Insider at sosiologer og antropologer fra Northeastern University og University of Colorado bestemte seg for å studere hvorfor vi ser ut til å føle så mye sterkere når det kommer til hunder enn andre mennesker.

De kom på ideen da de så hvor mye sintere og følelsesladde mennesker blir da media rapporterte historier om mishandlede dyr, i forhold til liknende saker om mennesker.

For å undersøke dette, gav forskerne 265 høgskolestudenter en fiktiv nyhet. De ba dem lese artikkelen og siden beskrive hvordan de følte seg etter å ha lest om en brutalt slått voksen eller et barn i forhold til en hund eller valp.

Resultatet viser at studentene følte mer empati for hundene enn for de voksne menneskene. «Studentene viste mer empati for ofre som er barn, valper og fullvoksne hunder, enn for ofre som er voksne mennesker. Alder utgjør en forskjell i empati for menneskelige ofre, men ikke for hunder,» står det i rapporten.

 

Men hvorfor har vi mer empati for hunder enn våre egne voksne medmennesker?

«Det kan være at mange mennesker bedømmer hunder som mer sårbare, uansett alder, sammenlignet med voksne mennesker. Med andre ord, uansett om de er unge eller voksne, de blir sett som å ha mange av de samme egenskapene som er forbundet med menneskelige barn. De sees som ute av stand til å kunne beskytte seg selv helt, sammenlignet med voksne mennesker,» skriver forskerne.

 

Disse forskningsresultatene overrasket mange, men ikke dyrevenn og psykolog Russel Hartstein: «Hunder gir deg ubetinget kjærlighet, og mange ganger utvikler mennesker tettere bånd med hunden sin enn med et annet menneske.»

 

Er du enig i dette, eller ble du overrasket? DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også tror dette stemmer!