Forskning avslører: Jo mer du omgås mammaen din, desto lenger lever hun

6201

Går det lang tid mellom hver gang du tilbringer tid sammen med moren din? Da burde du avtale et hyggelig møte så snart som mulig!

Grunnen?

Forskere mener at det finnes en positiv link mellom lang levetid og et rikt sosialliv!

Det var en gruppe forskere ved The University of California, USA, som kunne bekrefte at livskvaliteten til eldre voksne ble sterkt påvirket av ensomhet. Undersøkelsen ble utført på 1600 eldre mennesker med en gjennomsnittsalder på 71 år. Depresjon og kognitive problemer økte hos de som rapporterte at de var ensomme, samt at de oftere hadde fysiske helseproblemer som hjerte- og karsykdommer.

 

Resultatene pekte mot det samme uansett bakgrunn, helse og økonomi. Ensomhet og sterke sosiale relasjoner spiller altså en stor rolle i eldres mentale og fysiske helse!

Forskning har også tidligere sett at ensomhet og sosial isolasjon er dårlig for eldre, men dessverre er det nettopp det mange eldre opplever i en hverdag hvor barna ikke lenger har tid til dem.

Å omgås jevnlig med dine foreldre vil derfor kunne ha en stor positiv helseeffekt for dem i deres eldre dager, samtidig som du får nyte fine stunder og gode samtaler med dine kjære foreldre!

Dessverre finnes jo også de eldre som er helt alene her i landet, og som trenger en frivillig besøksvenn – og kanskje spesielt nå i jula hvor de faller utenfor!

 

Så, ta deg gjerne en ekstra tur hjem til mor denne uka, og hør med ditt lokale Røde Kors kontor om de trenger en ekstra frivillig som besøksvenn. Det vil varme et ensomt hjerte i jula! DEL hvis du også mener dette er viktig å tenke på!