Eksperter: «De som pynter til jul tidlig er lykkeligere og lever lengre»

645

Elsker du å pynte til jul tidlig? Da er du blant de heldige! Studier og eksperter uttaler nå at dette er svært gunstig både for din egen helse og for hvordan andre oppfatter deg.

Julepynt, fyr i peisen, tre i stua og varm kakao får gleden til å boble hos de fleste, og det er ingen tvil om at juletiden er den koseligste tiden på året.

 

«Mye tyder på at vi assosierer juledekorasjoner med hyggelige minner fra barndommen,» forteller Steve McKinnon, en psykoanalytiker ved McKeown Clinic, og fortsetter: «I en verden full av stress og angst, liker folk å knytte seg til ting som gjør dem glade, og julepynt vekker sterke følelser fra barndommen. (…) Så ved å sette frem julepynten tidlig, forlenger man den gleden!»

 

Psykoterapauten Amy Morin understreker den positive effekten av nostalgiske følelser:

«For mennesker som har mistet noen nærtstående kan julen bli en påminnelse om de fine stundene man har tilbrakt sammen, og ved å pynte til jul tidlig kan få en til å føle seg nærmere den personen.»

 

I tillegg viser en studie at julepynt kan påvirke din sosiale og mentale velferd, samt gjøre at du utstråler større vennlighet og åpenhet til naboer og andre rundt deg. Dette påvirker blant annet samholdet mellom deg og naboene positivt, noe som styrker følelsen av glede og positivitet i hverdagen.

 

Så ikke hør på de som klager over at «Herregud, det er bare november – hvorfor skal du pynte til jul allerede??». Lytt til dine egne følelser, og nyt gleden og de gode minnene som strømmer på så snart du henger opp julepynten!

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine hvis du også elsker julen!