Gladnyhet: Sjokolade og kaffe er BRA for deg!

205

Hvis du også elsker kaffe og sjokolade bør du lese videre: Forskere har nemlig oppdaget at kaffe og sjokolade kan motvirke stress og hjelpe deg leve lenger!

Ifølge en nyere studie fra the University of Erlangen i Nurenberg og Auburn University i Alabama, kan det å jevnlig spise sjokolade og drikke kaffe/te bidra til at du får et lengre liv.

Det er bare en viktig ting du må huske på, og det er at kaffen, teen og sjokoladen skal tas sammen med sink. Sammen vil dette kunne beskytte noe som heter oksidativt stress, en gass som er linket til aldringsprosessen og sykdommer.

 

En annen studie fra 2018 har også kunnet se de positive effektene ved å spise sjokolade, og lederen for studier, Dr. Lee S. Berk, mener at jo mørkere sjokoladen er, jo bedre er den for deg: «Mørk sjokolade har en positiv effekt på kognitiv funksjon, hukommelse, humør, immunforsvaret, og andre fordelaktige effekter».

Kaffe er også en sikker vinner, da det har blitt antydet at det reduserer risikoen for sykdommer, deriblant visse typer kreft, diabetes type 2, Parkinsons sykdom, og hjertesykdommer.

 

Så kos deg litt ekstra med kaffekoppen og sjokoladebiten (med et tilskudd av sink) i kveld! DEL gjerne disse gode nyhetene med vennene dine på Facebook!