Forskere: Å være glemsk er et tegn på at du er uvanlig intelligent!

108509

Glemmer du hva det er du egentlig ser etter når du åpner kjøleskapet, eller sliter du med å huske navnet til en ny kollega? Kanskje drar du på butikken og kommer hjem med alt mulig – unntatt dopapiret du virkelig måtte huske denne gangen?

Hvis dette har skjedd svært ofte har du kanskje blitt litt bekymret, men det trenger ikke egentlig å bety at noe er galt – snarere tvert imot!

Forskere har nå funnet ut at de menneskene som ofte glemmer ting kan være de som er smartere!

Studiet har foregått i Toronto, Canada, og resultatet viser at intelligens ikke har noen forbindelse med en perfekt hukommelse.

Man har kanskje sett på de som husker alt fra bursdager og telefonnummer til gangetabellen som ekstra smarte, men det kan faktisk være bedre å glemme noen ting.

Det er nemlig ikke det å klare å huske hver detalj som gjør deg smart, skriver CNN. Det er bedre for hjernen din å ha et godt overblikk over helheten!

Den delen av hjernen din som lagrer minner er så smart at den iblant må sortere bort unødvendige detaljer. Dette hjelper oss med å beholde det som er viktigst, og fjerne det som er mindre viktig.

Dette kan man se ved at man ofte kanskje glemmer noens navn, men ikke ansiktet deres.

I vårt moderne samfunn er det kanskje litt pinlig å glemme navnet på noen man må forholde seg til, men om man ser på dette fra en litt annen vinkel gir dette fullstendig mening:

Tenk deg at du er en løve ute på savannen og må ha full kontroll på dine omgivelser for å overleve. Å kunne skille venner fra fiender har stor betydning, og det er langt viktigere enn å huske hva de forskjellige heter.

Men hjernens genistreker slutter ikke der: Den hjelper oss også med å sortere bort gamle minner som du ikke lenger trenger, og legger heller til nye som er viktigere.

Men til tross for at forskere sier at det er aller viktigst å huske helheten og ha et godt overblikk, så er det i dag færre og færre som gjør det.

En kombinasjon av ny teknologi og tilgjengelighet av Internett trenger vi knapt huske noen ting lenger. Svaret finnes jo bare noen tastetrykk unna! På denne måten har det blitt mer relevant for mange å huske mindre detaljer, som f.eks. hvordan enkelte ord staves.

Dette studiet betyr nok ikke at det nå er fritt frem for å glemme alt hele tiden, men at om du glemmer å kjøpe melk så er det bare hjernen din som gjør jobben sin!

Ganske smart, ikke sant?

DEL gjerne denne artikkelen med dine glemske venner, så trenger de ikke lenger å føle seg dumme når de glemmer noe neste gang!