22. juni 2024

Dette er den utrolige historien om Zoe: Den lille jenta som er som laget av glass!

Å leve med en sjelden sykdom kan være en stor påkjenning for både foreldrene som ser barnet sitt lide seg gjennom det. Men noen ser også det positive i situasjonen, og ser mulighetene og nyter de små øyeblikkene sammen.

Familien Lush tar en dag av gangen sammen med deres herlige lille datter Zoe. Denne nydelige 6-åringen ble diagnostisert med med osteogenesis imperfecta (OI) allerede mens hun fremdeles var i mammas mage. Ifølge NHI er OI er en arvelig genetisk sykdom med feil i beinvevet som gir skjøre bein, lav beinmasse og fører til hyppige beinbrudd.

Ultralyden avslørte flere brister, ribbensbrudd, og forsinket vekst i armer og ben. Legene forklarte førstegangforeldrene at lille Zoe kanskje ikke ville bli et år gammel en gang, og anbefalte at de burde ta abort.

Foreldrene Chelsea og Curtis ble helt fra seg, men bestemte seg for å beholde Zoe, på tross av alvorlighetsgraden av sykdommen hennes, IO type 3.

Lille Zoe kom til verden i oktober 2010, og før hun var et år gammel hadde hun pådratt seg over hundre beinbrudd. Og flere har det blitt gjennom årene. Zoe har blant annet brukt en nakkestøtte siden hun var 2 år gammel.

Men du må bare høre denne vesle jentas smittsomme fnising og latter – hun er den søteste lille jenta jeg noen gang har sett! Og både foreldrene og legene hennes er helt i beundring over hvor positiv hun er om sykdommen sin.

Denne lille jenta er kanskje skjør som en porselensdukke, men hun er tøffere en toget!

SE videoen nedenfor, og del gjerne dine tanker i kommentarfeltet. Del Zoes historie videre med venner og familie på Facebook for å vise din støtte til Lush-familien!