Bussjåføren løfter opp den skrekkslagne gutten. Sekunder senere fanger kameraet opp MARERITTET

2017

Det kan ikke bare være lett å være bussjåfør og ansvarlig for et helt lass av små barn, og denne gangen gikk det nesten galt.

Det var i april i fjor at overvåkingskameraet på skolebussen i Oklahoma, USA, fanget opp den fryktelige scenen som utspilte seg.

For bussjåfør Ginger Maxville skulle dette bli en dag helt utenom det vanlige.

Bussen var full av lekende barn på vei til skolen: De lo, vrælte og oppførte seg som barn gjør – altså en helt vanlig busstur.

Men plutselig gikk det galt, og gjennom alt bråket oppfattet bussjåføren en lyd hun aldri skulle glemme.

En 5 år gammel gutt hadde satt fast en liten mynt i halsen. Han holdt på å kveles foran de andre barna.

Alle foreldre kjenner igjen frykten for at barna deres skal sette noe i halsen, og vet hvor viktig det er å få gjenstanden ut så fort som mulig.

Det er imponerende at Ginger i det hele tatt klarte å høre den lille gutten over bråket på bussen, men det som virkelig er utrolig er hvordan hun reagerer.

Mens mange ville ha fått panikk, holder Ginger hodet kaldt. Hun stopper bussen, og går raskt bort til gutten. På en effektiv måte løfter hun ham opp foran seg og trykker armene rundt ham i en heimlich manøver.

De andre barna kan bare se på mens klassekameraten deres kjemper for livet.

Men snart kan de alle puste lettet ut: Mynten kommer opp igjen, og 5-åringen får endelig puste igjen.

Etter hendelsen ble Ginger en slags lokal kjendis i hjembyen på grunn av sin raske reaksjon. Barn putter stadig ting i munnen, og denne videoen viser hvor viktig det er å kunne førstehjelp!

SE videoen nedenfor, og DEL den med vennene dine på Facebook slik at de også kan se hva man skal gjøre i en slik situasjon – det kan redde dyrebare liv!