22. juni 2024

Rektoren ble rasende når pappaen tok med barna på reise. Da gir han det PERFEKTE svaret!

Mike Rossi var overlykkelig da han kvalifiserte seg til å løpe Boston Marathon, og bestemte seg for å ta med hele familien på tur.

Han sa ifra til skolen om hvilke dager barna ville gå glipp av, men når familien kom hjem igjen, ventet det en sint e-mail på ham.

Rektoren på barnas skole hadde nemlig nylig fått rede på at pappaen hadde tatt barna ut av skolen for å dra til Boston. Slik lyder begynnelsen av e-mailen:

«Kjære herr og fru Rossi, 

Jeg forstår det slik at deres familie nylig tok en familieferie. Jeg vil at dere skal være klar over at Abington School District ikke godkjenner familieturer som en grunn til fravær, uansett hvilke aktiviteter som turen involverer.»

Avslutningsvis forklarer rektoren hva konsekvensene vil bli:

«Datoene barna deres var borte har blitt notert som ugyldig fravær.»

Dette irriterte Mike grenseløst, og han valgte derfor å svare rektoren:

«Kjære rektor, 

Selv om jeg setter pris på din bekymring for våre barns skolegang, kan jeg forsikre deg at de har lært like mye på fem dager i Boston som de ellers ville ha lært i løpet av et helt år på skolen. 

Våre barn hadde en opplevelse som de bare vil få oppleve én gang i livet, noe som de ikke kan lære i et klasserom eller lese i en bok. 

Gjennom de tre skoledagene de var borte (som besto av standardprøver de kan ta når som helst) lærte de seg hengivenhet, engasjement, kjærlighet, utholdenhet, å overvinne motgang, patriotisme, amerikansk historie og idrett. 

De så pappaen sin overvinne skader, dårlig vær, dødsfallet til en nær slektning, og mange andre hindre for å nå sitt personlige mål. 

De fikk også oppleve kjærligheten og støtten fra tusenvis av mennesker i publikum som støttet andre i å oppnå målene sine. 

På maraton-løpet så de blinde løpere, løpere med proteser og andre fysiske hindringer. De fikk til og med se mennesker som løp for å samle inn penger til veldedighet. 

Alt dette fikk de oppleve samtidig som de fikk oppleve et av de mest prestisjefylte og historiske maraton-løpene i verden. 

Barna fikk også minnes og hylle de som ble ofre for et meningsløst terrorangrep og de fikk samtidig lære seg at uansett hvilken ondskap som kan ramme landet, kan terrorisme aldri knuse sjelene våre. 

Dette er ting de aldri kommer til å lære seg i et klasserom. De fikk også gå på Freedom Trail (en historisk vei i Boston), besøke stedet der «Boston Tea Party» fant sted, Boston massakren samt gravene til flere personer som signerte USAs uavhengighetserklæring. 

Dette er ting som barna kommer til å lære seg på skolen, men ikke før om ett år eller mer. Så skal man se på det på den måten så ligger barna vår foran skjemaet. 

De besøkte også et akvarium, prøvde fantastiske matretter, og tilbrakte mange timer med fysiske aktiviteter som gåturer og svømming. 

Vi setter virkelig pris på arbeidet som de fantastiske lærerne på skolen gjør for barna våre hver dag, og vi respekterer og forguder virkelig utdanningen de får på skolen sin. 

Men jeg ville ikke tvilt et minutt på å ta mine barn ut av skolen igjen for å la dem bli med på opplevelser lignende de de fikk sist uke. 

Takk for tiden din. 

Vennlig hilsen. 

Michael Rossi

Pappa»

Er du enig med Mike? DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!