22. juni 2024

Denne babyen ble født bare 27 uker gammel. Da gjør sykepleieren noe INGEN andre ville ha gjort

Sarah og Trevor Topilko fra Canada venter sitt første barn. Men når uventede komplikasjoner truer med å nesten ta livet av både mor og barn, blir én sykepleier deres reddende engel.

Sarah lider av HELLP-syndrom, en svært alvorlig sykdom som rammer gravide, og kan føre til organsvikt hos den vordende mammaen. Sarah blir øyeblikkelig tatt med til akutten, men det er ikke bare hennes liv som står i fare. Legene må sette igang fødselen, enda barnet hennes kun er 27 uker gammel. Lille Connor blir født og han er mindre enn en hånd, og veier kun 900 gram. Hvert pust er en kamp for ham.

Sarah må øyeblikkelig inn til en livreddende operasjon, og klarer seg. Når hun endelig får se sønnen sin kollapser hun sammen når hun ser den lille kroppen koblet til alle slangene: «Når jeg reiste meg å så ham knakk knærne mine sammen. Heldigvis tok sykesøsteren meg imot,» forteller mammaen. Dette var den samme sykesøsteren som skulle stille opp for Connor og foreldrene hver eneste dag de neste 65 dagene på sykehuset. Sykesøsteren Gwenn O’Neill passet på den lille pasienten sin som om han var hennes egen sønn.

På grunn av at gutten er så liten, finnes det ingen klær som passer ham og som vil kunne ha plass til alle slangene som er festet til den lille kroppen. Etter Gwenn har tilbrakt hele dagen med Connor, går hun hjem og tilbringer hele kveldene sine på å lage små klær til ham som lett kan tas av og på. «Det var den mest fantastiske gaven vi kunne fått,» forteller mamma Sarah takknemlig.

Noen uker etter Connor ble født hadde paret bryllupsdag, og de trodde de kom til å måtte feire dagen på sykehuset. Da hadde Gwenn i all hemmelighet reservert et bord til dem på en finere restaurant, og ba dem gå å kose seg mens hun passet på den lille sønnen deres.

Takket være Gwenns konstante hjelp og kjærlighet ble Connor stadig større og sterkere, helt til han var ute av fare og kunne komme hjem med mammaen og pappaen sin.

Og nå, fire år senere, er Connor en sunn og frisk gutt som elsker å leke og lære. Men foreldrene klarer ikke å komme over hvor stor hjelp Gwenn var for dem. Uten henne hadde kanskje ikke Connor klart seg. Da bestemmer de seg for å overraske henne på sykehuset!

Gwenns sjef og kolleger er med på overraskelsen, og sjefen har kalt dem alle inn til et «viktig» møte. Da kommer plutselig Connor inn i rommet med en vakker blomsterbukett! Han gir buketten til Gwenn, sammen med en sjokolade på 900 gram – like mye som han veide da han ble født. Den dedikerte sykesøsteren kjenner igjen familien øyeblikkelig, og brister i gråt når hun ser Connor.

«Alt du gjør her, og at du legger hele hjertet ditt i jobben, det betyr så mye,» sier mamma Sarah til henne. Ingen klarer å holde tårene tilbake.

Alle pasientene til Gwenn er sannelig heldige. De blir tatt vare på av en kvinne som har så mye kjærlighet og omsorg inni seg at hun tar vare på pasientene sine som om de var hennes egen familie.

DEL denne fantastiske historien med vennene dine på Facebook for å vise din støtte til familien, og for å hylle sykepleiere som Gwenn!