Uteliggeren så eksplosjonen i Manchester. Da gjorde han det INGEN andre turte!

12378

Når bomben gikk av i Manchester Arena sent på mandag kveld, og katastrofen var et faktum, løp alle for livet – unntatt én.

For mens de skrekkslagne menneskene løp for livet ut fra bygningen, var det én mann som øyeblikkelig løp inn – nemlig uteliggeren Chris Parker.

Nå hylles denne modige mannen for innsatsen sin, og han kan se ut til å ha reddet flere liv den natten. Selv sier han:

«Bare fordi jeg er hjemløs betyr det ikke at jeg ikke har et hjerte.»

33 år gamle Chris Parker sitter vanligvis utenfor Manchester Arena i håp om at noen hyggelige mennesker skal gå forbi og gi ham noen kroner til mat og en kopp te. Men natt til tirsdag ble helt annerledes enn han hadde forventet.

Under Ariana Grande konserten inne på arenaen hørte han plutselig eksplosjonen og han ble kastet i bakken av kraften av bomben. Han fikk vridd seg rundt og så at røyken steg opp fra arenaen og hørte skrikene til menneskene der inne.

Chris skjønte med én gang hva som hadde skjedd, men istedenfor å løpe for livet slik folkemengden rundt ham gjorde, tok han det ingen andre turte: Han løp inn.

Slik forklarer han det til britiske nyheter:

«Jeg ble slått i bakken av den kraftige eksplosjonen. Når  jeg reiste meg opp var ikke mitt første instinkt å løpe vekk, men å løpe inn for å hjelpe.

Det lå mennesker strødd over hele gulvet. 

Det var barn der… De var dekket i blod. De gråt og skrek, og jeg måtte hjelpe dem å fjerne spikre eg bolter fra armene deres, og fra ansiktet til en liten jente… 

Jeg så en annen liten jente… Hun hadde ikke bein. Jeg rev til meg en av t-skjortene de solgte der, og pakket henne godt inn. Jeg spurte hvor mammaen hennes var, og hun sa noe som ‘Pappaen min er på jobb. Mamma er der oppe.'»

Men Chris gav seg ikke etter bare én tur inn. Flere ganger løp han inn og ut for å hjelpe redningsarbeiderne som snart kom på stedet. Én av de han hentet ut var en 60 år gammel kvinne som dessverre døde i armene hans. «Jeg klarer ikke å slutte å gråte over det,» forteller han.

Nå blir Chris sett på som en helt i hjembyen, og intervjuene med ham har blitt sett og delt av flere millioner mennesker.

«Jeg liker å tenke at om jeg hadde vært skadet og trengt hjelp, så hadde folk hjulpet meg. Jeg gjorde bare det ethvert annet menneske ville ha gjort,» sier han ydmykt til pressen.

Det finnes ikke tvil i mine øyne om at Chris er en helt, og at handlingene hans gjennom den fryktelige natten reddet liv.

Verden trenger flere mennesker som ham. SE videoen nedenfor og DEL den videre med vennene dine på Facebook hvis du er enig!