Derfor skal du ALLTID kjenne på asfalten før du går tur med hunden i sommer:

580

Nå er den endelig her – årstiden vi har lengtet etter i et helt år! Sommeren er min absolutte yndlings-årstid, og jeg elsker de lange, solfylte dagene, og de lyse, varme kveldene sammen med familie og venner i hagen, ved kaien eller på stranda.

Men det er én ting som jeg alltid (bokstavelig talt) brenner meg på: Jeg blir så solbrent! Selv her i Norge etter bare noen timer begynner jeg å bli rosa, og må frem med solkremen og ekstra lag med klær igjen.

Men til tross for at vi er flinke å huske på beskytte oss selv og barna mot solen, glemmer vi fort at dyrene våre trenger beskyttelse de også.

De fleste hunder og katter har jo en pels som beskytter huden deres, men vi må ikke glemme potene!

En veterinærklinikk i USA delte nylig bildet over som viser hvor galt det kan gå om man ikke passer på de firbeinte familiemedlemmene våre. Denne hunden hadde blitt tatt med ut på tur på asfalten på en stekende varm dag, og har dermed fått store, ekstremt vonde brannsår på potene…

Hip Dog Canine Hydrotherapy & Fitness har delt bildet til veterinærene og skriver under bildet:

«Dette er hva som skjer når en hund går på overflater som er for varme! Alltid sjekk fortauet eller veien, folkens – hvis det er for varmt for dere, så er det definitivt for varmt for dyrene deres!»

Men hvordan skal man kunne vite at det er for varmt?

Enkelt!

Bare hold baksiden av hånden mot bakken, og tell til fem. Brenner du deg eller gjør det vondt? Da er det for varmt for hunden din å gå på!

Selv om vi ikke akkurat har amerikanske temperaturer her i Norge, kan likevel asfalten bli glovarm på visse solfylte dager og det tar deg jo bare 5 sekunder å bli sikker på at det går bra.

Glem heller ikke å gi hunden din masse vann i varmen, og la den ha tilgang til skygge der den kan legge seg!

Selv om du har god peiling på dette, så er det dessverre mange hundeeiere der ute som ikke tenker på hvor varm asfalten blir på sommeren. DEL derfor gjerne denne informasjonen videre med vennene dine på Facebook, slik at ingen hunder trenger å brenne potene sine i sommer!