Kroppen din advarer deg en MÅNED før hjerteinfarktet. Disse tegnene må du IKKE ignorere!

354264

Hjerteinfarkt er den mest vanlige dødsårsaken i Europa, og rammer også oss nordmenn kraftig hvert eneste år. Mange er redde for å få hjerteproblemer, fordi det virker som om problemene oppstår så plutselig – det er ikke helt riktig.

For kroppen begynner nemlig å gi signaler om at noe er fryktelig galt en hel måned før hjerteinfarktet er et faktum. Disse symptomene vil kunne hjelpe deg å gjenkjenne faren i god tid før det skjer, og la deg komme deg til en lege for å sjekke om alt er greit før det skulle bli akutt.

1. Utmattelse

Alle blir trøtte og slappe en gang i blant, og det er ikke noe å uroe seg over. Men om du skulle føle deg så utmattet at du ikke engang orker å gjøre lette aktiviteter som å handle engang, er dette ingenting å spøke med. Utmattelse og tretthet kan være et tegn på et kommende hjerteinfarkt, og om man så blir utsatt for mye stress vil ikke hjertet få nok blodtilførsel.

 

2. Brystsmerter

Et vanlig kjennetegn på hjerteinfarkt er brystsmerter. Smertene kan også strekkes videre ut til ryggen, øvre del av magen, armen eller kjeven, og disse smertene bør man absolutt ta på alvor.

3. Kortpustethet

Før et hjerteinfarkt kan man oppleve å bli svært kortpustet. Dette er fordi lungene ikke får tilstrekkelig med blod når arteriene blir for smale. Kom deg derfor til legen når du merker at får vansker med å puste!

4. Tretthet

Om du føler seg svak, trøtt og sliten kan dette være fordi musklene dine ikke får nok blod. Dette er som regel det første tegnet på et mulig kommende hjerteinfarkt.

5. Svimmelhet og kaldsvette

Om du opplever å få disse symptomene, bør du oppsøke lege. Tung svetting kan være et tegn på hjerteinfarkt, og svimmelheten kommer av redusert blodtilførsel til hjernen.

6. Forkjølelse/influensa

Hoste, rennende nese og feber? Dette kan lett bare være en harmløs forkjølelse. Men her er det mange ikke vet: Disse symptomene oppstår ofte en måned før hjerteinfarktet. Hosten kommer av at kroppen prøver å lette blodstrømmen igjen.

Det er selvfølgelig viktig å vite at det beste du kan gjøre for å beskytte deg mot hjerteinfarkt er å ha en sunn livsstil. Å være i aktivitet minst 30 minutter om dagen, ha et balansert kosthold og unngå stress er det beste du kan gjøre for deg selv!

DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook slik at flere kan få vite om disse viktige symptomene!