22. juli 2024

Den hjerneskadde gutten var døden nær: Men SE den utrolige forvandlingen når han møter hunden!

Hunder er noen helt fantastiske skapninger, og vi ser det gang på gang: Gjennom bare det siste året har vi fått høre historier om flere hunder som har ofret seg selv for å redde livene til menneskene sine, og de er der alltid når man trenger dem mest.

Slik ble det også for 8 år gamle Caleb Howard fra USA, da livet hans hang i en tynn tråd for et år siden.

Caleb var i en alvorlig bilulykke, som tok livet av mammaen hans Janine, og søsknene Esther og Matthew. Caleb overlevde såvidt, men fikk en svært traumatisk hjerneskade som førte til at hele livet hans ble snudd på hodet.

Ulykken hadde drept millioner av hjerneceller, og Caleb kunne ikke bevege seg eller kommunisere. Etter flere mislykkede forsøk på å hjelpe Caleb bli bedre, begynte pappaen å miste håpet, og legene tvilte på at den lille gutten ville overleve stort lengre.

Men så forandret alt seg.

 

Behandlingene så langt hadde vært bortkastet tid, og Caleb viste ingen tegn til forbedring. Det var da familien valgte å la Caleb møte en terapihund.

Disse hundene er opplærte til å gi støtte til mennesker som har gjennomgått traumatiske opplevelser, og jobber med pasientene for å øke motivasjon og livsgnist gjennom lek og kos.

Familien selv så på dette som et slags siste forsøk, men hadde ingen større forhåpninger til golden retrieveren Colonel. Hvis legene feilet, hvordan skulle en hund klare det?

Svaret fikk de så snart Caleb fikk møte den snille hunden: Øynene hans lyste plutselig opp for første gang siden ulykken, og fremgangen hans i rehabiliteringen gikk plutselig fremover i kjempesteg!

 

Men det største underet var at Caleb plutselig ble glad igjen.

 

8-åringen gikk fra å være uttrykksløs, fjern og ikke kunne bevege seg, til å smile, le og kaste ball med Colonel!

Han ville alltid klemme og klappe på den myke pelsen til Colonel, så fremstegene hans ble bare større og større jo mer tid han tilbrakte sammen med terapihunden.

 

I videoen nedenfor kan du se hele historien til Caleb og Colonel, og hvert øyeblikk mellom dem er rørende og magisk.

SE videoen, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også ble rørt av Calebs historie!