Skrekkbildene av denne 4-åringen viser en av sommerens største farer. Nå ADVARER mammaen andre!

2024

Det er få som nyter sommeren som oss nordmenn! Endelig kommer solen frem, og temperaturen stiger. Dette er årstiden for å grille ute, bade og gå barfot i det myke gresset.

Men dessverre så må man være litt ekstra forsiktig på denne tiden også. For mens flått kan være ekkelt å finne på hunden sin, kan det være direkte farlig for mennesker, og spesielt barn. Og det var dette som skjedde med Amanda Lewis fire år gamle datter – nå spres videoen av jentas reaksjon på bittet på nettet som ild i tørt gress.

Det hadde vært en helt vanlig dag, og lille Evelyn Lewis hadde vært ute og lekt. Men senere begynte jenta å oppføre seg merkelig, og hun klarte ikke å stå på sine egne bein. Foreldrene Amanda og Lantz ble bekymret, og filmet Evelyns forsøk på å bevege seg. Men det ble bare verre og verre.

Gang på gang prøver den vesle jenta å reise seg og stå, men hun faller hver eneste gang. Beina hennes er helt lammet, og hun har ikke kroppskontroll. Foreldrene hiver seg i bilen og kjører raskt til legevakten med datteren.

Der forklarer de datterens symptomer, og plutselig ser det til å gå opp et lys for legene. De tar frem en kam og begynner å gre nøye over håret til Evelyn – og der finner de synderen!

En flått hadde bitt seg fast i hodebunnen hennes, og som et resultat hadde hun fått ‘tick paralysis’, eller midlertidig flått-lammelse. Dette er bare en av de mange alvorlige farene ved flåttbitt, og det anbefales å fjerne flåtten med én gang med en pinsett om du finner en.

På Facebook-siden sin skriver mamma Amanda: «Jeg føler meg elendig for å ikke ha oppdaget den lille jækelen, men jeg tenkte bare ikke så langt. Det er sykt at et lite insekt kan gjøre så stor skade!»

Heldigvis gikk alt bra denne gangen: Så snart legene hadde fjernet flåtten, begynte Evelyn å komme seg. Neste dag klarte hun å stå og gå igjen, og foreldrene var svært lettet.

I etterkant la de ut videoen de hadde tatt av datteren for å advare andre familier i sommer om farene ved flåttbitt.

Vi er utrolig glade for at alt gikk bra med lille Evelyn!

SE videoen nedenfor, og DEL gjerne dette videre med venner og familie på Facebook, slik at de er ekstra oppmerksomme i sommer!