16. juli 2024

26-åringen med Downs syndrom var lei av å ikke få jobb. Da startet hun bedrift selv!

26-åringen Colette Divitto ble født med Downs syndrom, men har aldri latt det bestemme mulighetene hennes i livet.

Men da hun skulle søke jobb skjønte hun plutselig hvor vanskelig ting kunne bli fremover: Gang på gang fikk hun høre at hun hadde alle egenskapene og ferdighetene de lette etter, men at hun bare ikke «passet helt» til jobben. Fordommene hun møtte ville ha vært nok til å sende de fleste i kjelleren, men Colette nektet å gi seg – hun måtte bare tenke større.

Og det var på denne måten at hun fikk ideen om å starte Colettey’s Cookies. Hun har alltid elsket å bake, og kjeksene hun lager saker helt nydelig. Når hun ikke klarte å få jobb på den vanlige måten tok hun derfor saken i egne hender, og bestemte seg for å gjøre om hobbyen sin til en ekte jobb.

Det startet i det små, med at den lokale matbutikken ville ta inn baksten hennes, og solgte kaker og kjeks derfra. Men snart ble etterspørselen for stor. Kakene ble revet fra hyllene, og hun kunne ikke bake fort nok – 50 000 cookies måtte plutselig produseres for at hun skulle klare å møte alle bestillingene!

Da måtte hun nok en gang tenke større, og begynte derfor å ansette mennesker som også vanligvis ville hatt det vanskelig med å komme inn på det «vanlige» arbeidsmarkedet.

«Jeg tror at all motgangen hun møtte fikk henne til å si ‘Jeg skal vise dem’,» forteller mammaen hennes.

For en entreprenør! Colette viser oss at alle har muligheten til å kunne lykkes, og hun minner oss på at man aldri skal være for snar med å dømme noen. DEL hvis du også støtter denne geniale jenta!