ADVARSEL fra nordmenns favorittøy: Eslene jobbes ihjel av overvektige turister

409

Alle nordmenn har på et eller annet tidspunkt hørt om den greske øya Santorini. Den er verdenskjent for sine vakre, hvite og blå bygninger, sine nydelige strender og den kulturelle opplevelsen. Turister kommer strømmende fra hele verden for å besøke øya, og det er mange nordmenn blant dem. Men nå slår fasaden sprekker.

Den greske idyllen er til å ta og føle på i vakre Santorini, og bildene derfra får reiselysten til å krible som aldri før. Dessverre er det også en stor negativ side med at alle verdens turister ønsker å besøke øya: store mengder overvektige turister overbelaster eslene, og de lider en fryktelig skjebne mens eierne deres tjener fett på turistenes reisedrømmer.

 

 

Noe av det mest kjente med Santorini er nemlig alle de smale trappene man må komme seg opp for å se øya, og det er svært vanskelig for biler å ta seg frem.

 

Slik kommer eslene inn i bildet.

Det er nemlig de som må frakte lass etter lass med turister opp trappene (med mindre de gidder å gå opp selv), og nå som vestlige mennesker bare ser ut til å bli mer og mer overvektige tærer dette ekstra på de stakkars dyrene.

 

Dyrevernsaktivister slår nå alarm om at eslene på øya plages til døde i varmen, og de må ta mangfoldige turer opp og ned de mange trappene – hele dagen.

 

I tillegg har de ofte på seg feil utstyr, og når det da kommer personer på godt over 100 kg som vil opp trappene, slites de til blods.

 

En representant fra Help the Santorini Donkeys sier:

«Det burde innføres en vektgrense. Eslene skal egentlig ikke bære mer enn 20 prosent av sin egen vekt. Problemet her er de overvektige turistene, i kombinasjon med mangel på skygge og vann til eslene.» 

Christina Kaloudi arbeider for organisasjonen Santorini Animal Welfare Association, og hjelper daglig esler som lider under disse forholdene. Hun har sett en tydelig økning i overvektige turister over de siste ti årene, og sier at eslene nå jobber året rundt i grusomme forhold.

 

Nå håper hun og andre dyrevenner på øya at denne advarselen spres, slik at eslene kan få et bedre liv i fremtiden.

Så forferdelig! SE videoen nedenfor og DEL advarselen videre for å hjelpe å spre det viktige budskapet!