22. juni 2024

Hvorfor forteller ikke tannleger om DETTE? Denne enkle metode bekjemper hull med noe du har HJEMME!

Til tross for alle de utrolige fremskrittene innen tannhelse og medisin er dårlig munnhygiene fremdeles et svært vanlig problem blant befolkningen over hele verden. Behandling er ofte svært kostbart, og er for noen å regne som en slags luksus.

Likevel er det utrolig viktig å opprettholde en god munnhygiene for å hindre dannelsen av hull, tannstein, sår og infeksjoner. En annen grunn er mer estetisk, men det er vel få som har LYST på gule tenner og dårlig ånde…

Man skal alltid børste tennene og bruke tanntråd, men av og til kan det lønne seg å hjelpe munnen sin litt ved å bruke et ekstra, helt naturlig produkt – du har det kanskje hjemme allerede!

Athlone Institute of Technology gjennomførte en studie i 2012 der de oppdaget at enzym-modifisert kokosolje kan undertrykke skadelige bakterier. Studien viste også at kokosolje kan fjerne Streptococcus, Candida albicans og Strep mutans, som er årsaken til orale helseplager.

Forskningslederen Dr Damien Brady sier at når det kommer til tannhygieneprodukter er enzym-modifisert kokosolje et bra alternativ i stedet for kjemiske tilsetningsstoffer.

Det er nå mange rundt om i verden som bruker kokosolje for oppnå bedre munnhygiene, da det er billig og helt naturlig.

Om man sprer og skyller oljen rundt i munnen i en 10-20 minutter så «overfører» man bort så mange bakterier som mulig fra munnen til oljen.

Grunnen til dette er at i huden i munnen bor det bakterieceller som er laget av fett, og de tiltrekkes av fettet i oljen. Kokosolje inneholder også laurinsyre, som er utmerket til å drepe skadelige bakterier.

Prøv deg litt frem med mengden kokosolje du bruker når du prøver dette senere, det kan ta litt tid før du føler du får det helt til! Husk også at du må skylle munnen godt etterpå for å unngå at noen bakterier «henger igjen» og at du svelger dem. Det er også lurt å spytte oljen i søppelet heller enn i vasken.

Viktig: Denne metoden erstatter ikke tannpuss og tanntråd.

Den dette tipset gjerne videre med vennene dine på Facebook!