Når du trykker på dette punktet på foten hver dag, skjer DETTE med kroppen din!

9729

Svært mange i denne verden, og også her i landet, sverger til akupressur for å kurere helseplager. Akupressur kan minne litt om akupunktur, men gjøres uten bruk av nåler (hurra!). Istedenfor bruker man fingrene for å presse på bestemte steder på kroppen, og det sies at denne typen behandling kan opprettholde god helse og balanse i kroppen, samt styrke kroppens egne selvhelbredende krefter og lindre sykdom.

I denne artikkelen skal du få tips om LV 3-punktet, som kan gi et kraftig løft til allmenntilstanden din.

LV 3-punktet finner du fremme på foten (se bildet over), og blir også kalt Tai Chong. LV 3 står for «Live-3» fordi dette punktet er knyttet til livslinjen, og når ut  til ulike deler av kroppen og kan derfor påvirke helsen din på mange måter.

For å finne LV 3-punktet plasserer du tommelen der stortåen møter neste tå, og flytter den ca. to fingre nedover. Denne lille gropen skal du trykke og massere forsiktig, og du kan gjøre det et par ganger om dagen.

Her er noen eksempler på hvordan LV 3-punktet kan påvirke helsen din positivt:

1. Det kan hjelpe deg å stresse ned

Ved å massere LV 3-punktet kan du oppleve økt konsentrasjon og tenke klarere, noe som vil begrense stresset man opplever i en hektisk hverdag.

2. Fordøyelsen kan forbedres

Metoden kan forbedre fordøyelsen og berolige magen, ja til og med hjelpe mot bakrus.

3. Det kan lindre smerte

LV 3-punktet er koblet til den nedre delen av ryggen, og smerter der kan lindres ved å massere dette punktet.

4. Det kan hjelpe på depresjon

Humøret kan også bli påvirket på en positiv måte, spesielt hvis du er deprimert, har angst, er stresset eller sliter med å sove.

Prøv gjerne å eksperimentere med dette og se om det passer for deg! Men vær litt forsiktig om du er gravid, lider av artritt eller har åreknuter.

Del dette tipset gjerne med vennene dine på Facebook!