22. juni 2024

Si farvel til sure sko om sommeren! Disse 10 triksene vil ta KNEKKEN på svettelukten:

Et stort problem for mange av oss om sommeren er sko som lukter surt. Varme joggeturer eller lange lager der man går og trasker i sko uten sokker – lukten kommer plutselig, men når den først er der, er den vanskelig å bli kvitt. Men ikke nå lenger!

Én måte å bli kvitt lukten på er ved å vaske skoene, men om det ikke er en mulighet, så har vi 10 tips som vil etterlate skoene dine friske og velduftende:

1. Fryseren

Den fæle lukten i skoene kommer av bakterier. Du kan dermed unngå illeluktende sko ved å legge dem i fryseren, da bakteriene ikke vil overleve i den kalde temperaturen. Bare legg skoene i en frysepose og ha dem i fryseren i 24 timer. I tillegg kan du ha avispapir i skoene for å absorbere fukten.

 

2. Kaffepulver

Hvis du elsker lukten av kaffe om morgenen, er et triks å putte kaffepulver i et par sokker og legge dem i skoene over natten i skoene dine. Neste morgen lukter skoene friskt og deilig!

 

 

3. Kattesand

Istedenfor kaffe kan du fylle sokkene med kattesand og legge i skoene. Grunnen? Kattesand nøytraliserer lukt, absorberer fuktighet, og gir bakterier lite mulighet for å ta tak og utvikle seg.

 

4. Strømpebukser

De to foregående triksene kan også bli variert ved å klippe av endene på en strømpebukse, og fylle dem med aromatiske oljer og natron. Deretter legger du dem i skoene, og de vil snart erstatte den sure svettelukten med en deilig frisk lukt!

 

5. Natron eller baby pudder

Selv uten strømpebukser er natron genialt for å fjerne uønskede lukter. Bare dryss litt direkte i skoene for å absorbere svette og nøytralisere lukten. Alternativt kan du også bruke baby pudder. Bare dryss talkumet i skoene og la det virke over natten. Neste morgen kan du støvsuge ut restene av pudderet. Ferdig!

 

6. Kanel

Kanel er også et gammelt knep for å fjerne vond lukt. Akkurat som med natron og baby pulveret, kan du drysse dette i skoene eller legge kanelstenger i dem over natten. NB! Dette kan farge litt av på skoene, så vi ville kanskje unngått å legge kanel direkte på hvite eller lyse sko!

 

7. Teposer

Dette er kanskje det aller enkleste trikset: Bare legg teposer i skoene om kvelden, og neste morgen vil skoene lukte friskt og deilig!

 

8. Kinderegg-kapsel med natron

Det finnes teposer man kan kjøpe for å fylle opp med te i løsvekt sev, men her kan du bruke natron istedenfor. Legg så teposen med natron i en gul kinderegg-kapsel. Lag noen hull i kapselen med en tegnestift, og legg så kapslene i skoene over natten.

 

9. Tigerbalsam

Bare la en liten krukke med tigerbalsam så åpen i sko skapet ditt, og de vil snart lukte friskt og deilig!

 

10. Åpne sko og fotbad

Åpne sko er deilig for føttene siden de ikke lenger er «innesperret». Når føttene får frisk luft svetter de mindre, men hvis du fremdeles merker at lukten er der, kan du ty til fotbad. Jevnlige fotbad i eplesidereddik eller tea tree olje kan gjøre underverker.

Disse tipsene er flotte alternativer til dyre deodoranter man kjøper på apoteket, og du har mest sannsynligvis flere av disse «ingrediensene» hjemme allerede!

Prøv det selv i sommer, og DEL gjerne disse tipsene med vennene dine!