Denne japanske metoden lindrer smerte og stivhet i nakken – på KUN 10 sekunder!

3930

Nakkesmerter og stivhet er ikke noe å spøke med. Slike plager kan ha stor innvirkning på din livskvalitet, og større plager kan føre til at man sykemeldes fra jobb da man ikke klarer å sitte foran skjermen i timevis lenger.

Smertene kan gå helt fra øvre del av nakken og bakhodet, og rekke helt ned til skulderbladene. Det kan være lurt å søke profesjonell hjelp om plagene går utover livskvaliteten din, men for mange er det bare små forandringer og triks som skal til for å bli bedre.

Nakkesmerter kan komme av flere ting, og de mest typiske årsakene er blant annet:

  • Stress
  • Dårlig holdning
  • Skader
  • Dårlige puter eller for myk madrass
  • Muskelspasmer som kommer av brå, plutselige bevegelser

Det finnes flere metoder som kan lindre nakkesmerter, for eksempel massasje, varme bad, og medisiner.

Men det er smartere å forhindre at plagene kommer i tillegg til å gi øyeblikkelig lindring.

Her viser vi et par øvelser som du selv kan gjøre for å motvirke smertene øyeblikkelig, men som også vil forhindre at problemene oppstår igjen med en gang.

Alt du trenger er et håndkle:

  • Rull sammen håndkleet og plasser det på nakken, og hold endene med hendene. Se opp i taket så langt du kan med hodet hvilende på håndkleet.
  • Du kan også legge litt trykk på håndkleet for å støtte nakken når du fører hodet bakover. Ikke hold posisjonen så lenge, men vend tilbake til startposisjonen ved å se rett fremfor deg. Gjenta øvelsen 10 ganger.

Du kan også prøve å gni håndkleet inn med rosmarin og olje over nakken et par ganger, da mange synes at dette virker lindrende og deilig.

Et annet knep som også virker utrolig bra er å løfte armen ut mot siden med albuen bøyd i 90 graders vinkel opp parallelt med hodet ditt. Plasser et håndkle på skulderen din og hold armen i denne posisjonen i 10 sekunder og du kommer til å bli overrasket over hvilken forskjell dette trikset utgjør!

Dette trikset blir bl.a. brukt mye i Japan, og det har blitt brukt i årevis med svært god effekt!

Se videoen nedenfor slik at du kan se den eksakte fremgangsmåten, og DEL gjerne disse tipsene videre med venner, familie og kolleger på Facebook slik at flere kan få en lettere hverdag uten nakkeproblemer!