Derfor skal du ALLTID ha på deg sokker når du legger deg:

3366

Har du problemer med å sovne om kvelden? Da foreslår forskerne at du prøver å legge deg med sokkene på! Grunnen? Den virker totalt innlysende.

Det finnes få ting som er bedre enn å legge hodet på puten om kvelden etter en lang og hektisk dag, og falle inn i en dyp og herlig søvn så snart øynene lukkes. På den andre siden er noe av det verste å ligge å vri og vende på seg i noe som virker som flere timer, før man endelig klarer å karre til seg noen timer med dårlig søvn.

Hvis du har opplevd sistnevnte scenario bør du lese videre! 

Forskere i Basel, Sveits, har nemlig funnet en sterk sammenheng mellom det og sove med sokker, og en rask og god søvn.

 

De foretok et forsøk der de testet en gruppe unge, friske menn og deres evne til å sovne raskt i forbindelse med målinger av temperaturen i hender og føtter. Det kom snart frem at de den store majoriteten av de som sovnet raskt hadde varme føtter når de la seg!

 

Grunnen viste seg å være ganske enkel: når føttene varmes opp, utvides blodårene som gjør at varmen raskt kan spres ut til resten av kroppen. Når kroppen har en jevn temperatur kan den så kjøles ned, og når det skjer synker pulsen – som gjør at søvnhormonet melatonin øker. Dette hormonet signaliserer til kroppen at det er på tide å sove, gjør at du slapper av og lar deg dermed sovne raskere.

Det finnes selvfølgelig mange andre faktorer som kan forstyrre søvnen vår, som bl.a. stress, røyking, lys og bråk, men å sove med sokker er et lettvint og supert knep man kan prøve om man sliter litt med å finne søvnen om kveldene.

 

Et genialt tips for alle som sliter med å sovne! DEL det gjerne med vennene dine på Facebook slik at flere kan få prøve det!