22. juli 2024

11 GENIALE triks for å få bedre plass hjemme!

Det kan være slitsomt å bo i en liten leilighet, og rot og kaos er noe de fleste av oss har opplevd. Man vil jo gjerne bruke arealet man har til det ytterste, så her skal du få 11 tips til hvordan du kan frigjøre plass i hjemmet ditt:

 

1. Frukt

På et lite kjøkken vil en stor fruktkorg ta unødvendig mye plass på arbeidsoverflatene. Men slik trenger det ikke å være: Bare heng en kurv på veggen, så kan du ha alt av frukt og grønt der! På denne måten trenger du aldri å begrense hvor mye sunn frukt du kjøper, det blir lettere å velge sunt siden det henger så sentralt, og du får mer frigjort plass til å lage mat.

 

2. Vaskerommet

Det er mange måter å spare plass på i vaskerommet, men dette tipset tror jeg vil falle i smak hos de fleste. Her har du plass til alt av vaskemiddel og tøymykner du skulle trenge, og kan brette og henge opp klær etter de har tørket. På denne måten slipper du å gjøre arbeidet med for lave arbeidsflater, og du vil spare ryggen og nakken din for masse slit, samtidig som du kan nyte å ha et pent og organisert vaskerom.

BONUS TIPS:

Det er typisk å glemme mynter, hårnåler eller annet småtteri i lommene. Dette trikset vil la deg samle opp alt du finner i et søtt, lite glass, slik at det slipper å ligge spredt utover toppen på vaskemaskinen eller på gulvet.

 

3. Stryking

Et strykebrett kan være irriterende å ha stående lent inntil veggen – spesielt med små barn eller dyr i hus som kan velte det. Men om du monterer det på veggen så vil det bli superlett å bruke samtidig som rommet ser mye ryddigere ut.

 

4. Tørking av tøy

Når virkelig har lite plass hjemme, så vet du hvor irriterende det er å måtte snike seg rundt klesstativet halve dagen når du tørker klær. Montér heller et klesstativ du kan dra ned fra taket, så blir problemet løst!

 

5. Sortering av tøy

Når man vasker klær for mange kan det fort ble et slit å måtte sortere ut en fullstappet kurv med klær på vaskerommet. Istedenfor kan du gå til innkjøp av noen bokser der du noterer vasketemperatur og farge, så kommer jobben til å bli unnagjort på et øyeblikk!

 

6. Vinhylle

Få oversikt og bedre plass ved å lage en vinhylle selv! Det finnes mange billige gjør-det-selv videoer om dette på nettet, så det er bare til å sette igang – vennene dine vil garantert bli imponert!

 

7. Under trappen

Plassen under trappen kan faktisk brukes veldig effektivt: Noen setter opp bokhyller, mens andre bruker det som en lagringsplass for støvsugere, mopper osv. Selv synes jeg dette ser ut som en genial idé: En koselig leseplass der du kan sitte uforstyrret med yndlingsboken din og en kopp te!

 

8. Inngangspartiet

Lei av å snuble over sko som står i gangen? Vi har alle vært der! Skaff deg (eller lag) et høyt skostativ der du stabler skoene i høyden, så slipper du det problemet.

 

9. Krydder

De som liker å lage mat vet hvor irriterende det er å måtte grave frem det ene krydderet fra langt bak i skapet… Da er denne løsningen mye bedre! Heng opp alt i døra, så slipper du hele styret.

PS: Personlig ville jeg nok ha hatt teen min her også – eller forskjellig kaffe for dere kaffe-elskere der ute!

 

10. Bildekk

Hvis du har en garasje er sannsynligheten stor for at det gjennom årene har blitt ganske uoversiktlig der inne… Ting man ikke vil ha i huset «flytter» ofte til garasjen, og snart vet man ikke hvor tingene man egentlig trenger er lenger.

Derfor kan det være en idé å henge dekkene opp på veggen slik at de blir lette å hente frem når du først trenger dem.

 

11. Drikkekasser

Tar flasker og tomflasker opp masse plass på kjøkkenet ditt? En slik hylle vil gjøre det lett å forsyne seg, samt sette på plass tomflasker.

 

Det som er felles for alle disse smarte triksene er at det er så lite som skal til! Bruk en helg på å kjøpe inn det du trenger, samt sette opp og organisere, så vips! Der har du mye mer plass hjemme og et hus fullt av smarte løsninger!

DEL gjerne disse tipsene med vennene dine hvis du også kunne tenke deg å ta noen av dem i bruk!