7 grunner til hvorfor du ALDRI bør gå med flip-flop sko igjen!

3024

De fleste av oss eier nok, eller har i det minste prøvd, et par flip-flop sko iløpet av livet. Og skoene er svært populære nå som det nærmer seg sommer og sol her i landet: De er billige, lette å få tak i, enkle å ta på, og lar tærne lufte seg.

Dessverre er de negative tingene med flip-flop sko langt flere enn fordelene. Denne typen sko gjør faktisk stor skade på føttene, og her skal du få hele 7 fakta som vil gjøre at du aldri vil ha dem på føttene dine igjen!

1. De gir ingen støtte til hælene

Hvis hælene dine er slitne eller ømme, er ikke dette et tegn du bør ignorere. Flip-flop sko gir nemlig ingen støtte til foten, og hælene tar all vekten din når du beveger deg med dem, og blir dermed overbelastet. Hvis du vil ha friske og raske føtter som kan bære deg dit du vil gjennom hele livet, bør du så absolutt finne andre sko.

2. De gir deg gnagsår og blemmer

Grunnen til at man så lett får gnagsår og blemmer av flip-flop sko er at de ikke gir noen form for støtte til foten, og henger fast på en del av foten som har svært tynn hud. Undersiden av foten får stadig friksjon mot skoen som beveger seg fritt, og føttene blir overbelastet.

3. De danner liktorner

Du trenger ikke gå med denne typen sko lenge før det begynner å dannes liktorner ved storetærne. Siden de ikke har noen støtte eller demping, legger man for mye vekt på føttene og slike plager oppstår raskt.

4. De samler opp sopp

Fotsopp er ikke noe man har lyst på, men flip-flop sko er veldig flinke til å gi deg akkurat dette… Hvis flip-flop skoene dine er laget av et skum-lignende materiale, har du nettopp kjøpt et optimalt miljø til sopp og bakterier. Bakterier trives som kjent i fuktige og våte miljøer, så om du svetter litt, går i vann, eller søler noe på dem vil det kunne starte en bakteriekoloni i sålene. Dette overføres utrolig lett til andre, likt fotvorter. Så om du vil unngå fotsopp i sommer bør du unngå flip-flop sko.

5. De kan få tærne dine til å krumme seg

Vanlige sko og sandaler omgir føttene, og holder dem på plass. Men siden flip-flop sko ikke gjør dette, kommer du ubevisst til å måtte anstrenge føttene ekstra bare for å beholde skoene på. Uten å tenke over det krummes tærne dine, og om du går med det lenge kan du få riktig vondt…

6. De får deg til å snuble

Hvis du noen gang har løpt eller prøvd en rask gange i flip-flop sko så vet du hva vi mener. Disse skoene består av en myk plate som ikke eg festet til fotsålene dine, og foran med tærne er det lett å snuble over dine egne føtter. Det er så dumt å skade seg over noe slikt!

7. De sakker deg ned

Det er en grunn til at Usain Bolt ikke løper med flip-flop sko, for å si det sånn! Det ville rett og slett ha vert en risikosport, da det bare er et tidsspørsmål før det går galt: Man snubler, vrikker føttene, og sliter ut tærne med å bare prøve å beholde skoene på.

Vi anbefaler absolutt at om du vil lufte tærne i sommer, bør du gå til innkjøp av et par gode sandaler istedenfor!

DEL gjerne denne artikkelen videre med vennene dine på Facebook for å gjøre dem oppmerksomme på disse problemene, og redd dem fra unødvendige smerter og skader i sommer!