Forskning bekrefter: Å høre på folk som klager er SKADELIG for deg

85365

Vi vet alle om en person som alltid er negativ, alltid sutrer og klager og alltid klarer å se det verste i alle mennesker og situasjoner. Du har kanskje også følt deg nedfor og tappet for energi etter å ha vært med denne personen? Nå advarer forskere om farene ved å omgås slike personer!

Det høres kanskje noe overdramatisk ut, men hør på dette:

Dr. Travis Bradberry, en bestselgende forfatter og ekspert innen emosjonell intelligens, sier:

«Gjentagende klaging forandrer hjernen din til å gjøre fremtidig klaging mer sannsynlig. Over tid vil du se at det blir lettere å være negativ enn positiv, uansett hva som skjer rundt deg. Klaging blir din typiske oppførsel, og dette endrer hvordan andre ser deg. 

 

 

Og her er det store problemet: klaging skader andre deler av hjernen din også. Forskning fra Stanford University har vist at klaging krymper hippocampus – et område i hjernen som er helt nødvendig for problemløsing og intelligent tenkning. Skader på hippocampus er spesielt skummelt når man vet at dette er en av hovedstedene i hjernen som blir ødelagt av Alzheimers.»

 

Ekstra ille blir det også når man ser at klaging fører til at hjernen slipper ut stresshormonet kortisol, som bl.a. kan øke blodtrykket og blodsukkeret i kroppen din, som over tid vil føre til et svekket immunsystem, og sette deg i større fare for høyt kolesterol, diabetes, hjertesykdommer og overvekt.

Og det verste? Du trenger ikke å være den personen som klager engang! Det holder at andre klager og klager rundt deg, noe som gjør at du kjenner mer negativitet, og etter hvert (hvis du fortsetter å omgås jevnlig med slike klagere) vil du med stor sannsynlighet ende opp lik dem. Klaging og negativitet smitter altså!

 

En måte å unngå dette på er å trene deg opp til å tenke mer positivt i hverdagen, og spesielt når du møter på et problem.

Prøv disse knepene neste gang du må klage på noe: 

  1. Ha et klart mål. Vit hvorfor du klager, og hva målet med klagen er. Hvis du ikke klarer å identifisere et klart mål eller en mening med hvorfor du klager, så kan det være at du klager bare for å klage på noe. Dette er noe du absolutt må få slutt på!
  2. Begynn med noe positivt. Dette er en super måte å vinne over personen du snakker med, heller enn at de går i forsvarsposisjon øyeblikkelig. Start f.eks. med å si noe som: «Jeg har lenge vært en svært fornøyd kunde hos dere, og har alltid satt pris på den gode servicen deres..»
  3. Vær spesifikk. Det er lett å havne inn i en negativ spiral som fører til at du klager over alt som har skjedd de siste 10 årene, men hold deg kun til det som er relevant her og nå. Istedenfor å si «En ansatt hos dere var sykt frekk..», prøv å beskrive nøyaktig hvordan personen oppførte seg som fikk deg til å føle at han var frekk mot deg.
  4. Avslutt med noe positivt. Hvis du avslutter klagen med å si «Jeg kommer aldri til å handle her igjen!» så vil personen du snakker med ha lite motivasjon for å hjelpe deg med klagen din. Prøv heller med: «Jeg håper vi kan finne en løsning på dette sammen, slik at vi kan holde dette kundeforholdet intakt.»

 

Så, på samme måte som røyking, overspising, og se på TV hele dagen, er klaging dårlig for deg. Prøv derfor disse triksene neste gang du MÅ klage på noe, og hold en positiv tone gjennom det hele – positivitet smitter også over, og du vil ha mye større kjangs for å få ekstra god hjelp fra personen du snakker med!

 

Prøver du å tenke positivt i hverdagen? DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook slik at de også kan lære seg det!