Mammaen nektet å la datteren spise sukker. Men bare se på RESULTATET to år senere!

4576

Det er ingen hemmelighet at alle foreldre bare vil det beste for barna sine, men meningene om nettopp hva det er som er best for et barn varierer stort.

Det blir ofte store diskusjoner rundt nettopp dette temaet, men man kan vel si at så lenge barnet har det bra, så bør man respektere forskjellige foreldres metoder og meninger. Det er i hvert fall det denne mammaen prøver å formidle.

For mamma Shan har aldri latt sin to år gamle datter så mye som smake sukker eller raske karbohydrater. Og dette har ikke gått ubemerket hen. Etter mye oppmerksomhet fra media deler nå Shan noen bilder der hun forklarer årsaken til dette valget.

Fitnessmammaen Shan Cooper stoler nemlig fullt ut på «paleodietten», som består av økologisk, ubearbeidet og usøtet mat. Og denne dietten følger hun ikke bare selv. Datteren på to år får nemlig ikke babygrøt eller puréer slik som andre småbarn, men like naturlig mat som mammaen sin. Dette forteller Shan mer om på sin Instagramprofil.

Paleodietten består av mye naturlig, sunn mat, som frukt og grønnsaker, fisk og egg, og forbyr meieriprodukter, sukker og korn. Shan er bitt av fitness-basillen og ønsker å gi seg selv og datteren best mulig ernæring – og det kan se ut til å virke da to-åringen bare har vært forkjølt én eneste gang i livet.

Til Daily Mail forteller Shan: «Hun tilbringer mye tid rundt andre barn som er syke – med rennende neser, hoste og forkjølelse, men hun blir ikke smittet.»

Når Shan får spørsmål eller kritikk angående hennes beslutning om å la datteren spise paleo, svarer hun at datteren får naturlig mat som er godt for henne. Men hun sier også at hun ikke kommer til å forby at datteren spiser søtsaker i barnebursdager hun vil bli invitert til i fremtiden.

Fitness-mammaen sier at barn spiser det de får servert, mens det er voksne som spiser utifra følelser – derfor vil hun lære datteren tidlig å spise mat som er bra for henne.

Hjemme serveres det naturlige råvarer, og Shan føler absolutt hun gjør det rette i det når hun ser hvor sjeldent datteren er syk, og hvor sterkt immunforsvaret hennes er.

Men det finnes de som er skeptiske. Ernæringsfysiologen Dr Rosemary Stanton kommenterer at en så streng diett vil kunne påvirke den lille jenta negativt, men Shan nekter for dette da hun sier at hun ikke kommer til å forby datteren å spise noe senere.

«Når hun går i bursdager til andre vil hun også være gammel nok til å vite at hun kan spise det hun vil. Men hun kommer sikkert til å komme hjem, høy på sukker, og fortelle meg at hun ikke føler seg så bra. Og neste gang kommer hun til å spise tre muffins istedenfor tolv,» forklarer Shan og legger til at «Jeg vil at Grace skal spise det som får henne til å føle seg bra!»

Den supersunne mammaen har over 18 000 følgere på Instagram, der hun inspirerer andre til å spise sunnere og trene jevnlig.

Hva mener du om en slik diett til en to-åring? DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook, og fortell oss dine meninger i kommentarfeltet!