Han er 65, hun er bare 12. SE nå på folkets reaksjoner når de gifter seg!

3995

Dette skjer så altfor ofte i verden. Ifølge en rapport fra World Bank og Redd Barna giftes 30 000 jenter bort hver eneste dag. Det er 20 jenter i minuttet, eller ei jente hvert tredje sekund. Dette er IKKE greit!

Unicef har beregnet at mer enn 700 millioner kvinner rundt om i verden har giftet seg som barn. De har blitt frarøvet barndommen sin, blitt nektet en utdanning, blitt utsatt for altfor tidlige graviditeter, og har mistet retten til å bestemme over sine egne liv.

Men selv om dette skjer hver dag, hvert minutt, så er det få som bryr seg… Det skjer jo så langt borte, og vi kjenner ingen som har opplevd det. Dette gjør det lettere å ignorere, men hva om det skjedde i all offentlighet, midt på lyse dagen – i selveste New York?

 

YouTube-stjernen Coby Persin er lidenskapelig opptatt av sosiale eksperimenter for å belyse problemer som dette. Han ønsket nå å belyse problemet med barneekteskap.

Målet?

Å vise at hvis vi ikke er OK med at det skjer her i Vesten, så burde vi ikke bare godta at det skjer andre steder i verden.

For å klare dette satte han opp eksperimentet sitt mitt i trave New York. En 12 år gammel skuespiller fikk ta på seg brudekjole og slør, og 65-åringen ble kledd opp i dress. Cody latet som om han var fotografen som skulle ta bryllupsbildene deres, og et lite stykke bortenfor står det sikkerhetsvakter han har leid inn – i tilfelle noe skulle gå galt (og det gjorde det nesten).

 

Ved å sette opp dette falske barnebryllupet ville Cody se hvordan menneskene rundt reagerte.

Her får «fotografen» brudeparet til å posere midt i folkemengden, og mens den gamle mannen smiler og koser seg, ser jenta trist og fortvilet ut.

 

Først bare stirret folk. De skjønte ikke helt hva som skjedde, eller kunne bare ikke tro sine egne øyne.

Men jo lenger eksperimentet varte, jo mer opprørte ble folk.

 

Snart begynte folk å stille spørsmål, kritisere, true, og gikk så langt som å fysisk ta tak i 12-åringen for å ta henne med seg til politiet og til sikkerhet. Menneskene spurte hvor mammaen hennes var, hvor gammel hun var, om hun trengte hjelp, og flere menn og kvinner tok henne øyeblikkelig til seg for å få henne bort fra den gamle «ektemannen».

 

Reaksjonene til flere var nærmest heroiske – som denne unge kvinnen i bildet nedenfor. Hun dro jenta rett ut fra det harde grepet til den gamle mannen og ville beskytte henne.

 

Menneskene i New York tolererte absolutt ikke at en liten jente skulle gifte seg med en «gammel gris». Og det burde ingen av oss noen gang tolerere!

 

Hvert tredje sekund blir en liten jente tvunget til å gifte seg. SE hele eksperimentet i videoen nedenfor, og DEL dette med vennene dine på Facebook for å vise din motstand til barneekteskap og for å spre oppmerksomhet til saken!