Den fremmede mannen prøver å lure skolejenta inn i bilen sin. Svaret hennes får ham til å RØMME

64277

Den lille, svenske jenta blir nå hyllet for sitt fantastiske svar etter at hun ble forsøkt kidnappet av en fremmed mann. Dette er noe alle barnefamilier burde vite om!

SVT rapporterte nylig om en sak i Sverige som kunne ha gått svært ille. En fremmed mann kjører opp til en jente som er på vei hjem fra skolen, og sier til henne at han skal gi henne skyss hjem. Han sier at han har snakket med foreldrene hennes og at det var de som ba ham om å hente henne.

De fleste barn ville kanskje ha trodd på en slik historie, ettersom det virker som om mamma og pappa kjenner alle voksne. Men ikke denne jenta.

Hun hadde nemlig et knep på lur som fikk kidnapperen til å stikke av i en voldsom fart:

 

«Hva er passordet?» spør hun.

 

Mannen hadde selvfølgelig ingen anelse om hvilket «passord» hun og foreldrene hadde avtalt på forhånd, og satte klampen i bånn da han skjønte at han var avslørt.

Svensk politi skryter nå over den lille jenta og foreldrene hennes, som tenkte opp den smarte planen, oppfordrer andre foreldre til å snakke med barna sine om temaer som trygghet og fremmede.

Det er også viktig at foreldrene gir tydelig beskjed om de kommer å henter på skolen, eller om det er bestemor eller noen andre som kommer. Her skal det gis beskjed helst til både skolen og barna selv, slik at det ikke skjer noen misforståelser.

Hendelsen skjedde i Falkenberg, Sverige, og har blitt politianmeldt.

 

DEL gjerne historien for å spre dette viktige budskapet til så mange barnefamilier som mulig!