Mamma Maria så RØDT på foreldremøtet: «Oppdra ditt eget barn og slutt å skyld på lærerne!»

147566

Den svenske mammaen Maria Celin så rødt da hun deltok på et møte på barnas skole nylig. Så sint ble hun at hun valgte å skrive et debattinnlegg der hun kritiserer late foreldre som nekter å ta ansvar for barnas oppdragelse.

Vi er heldige i Norden som har skole og utdanning fritt tilgjengelig for alle, uansett bakgrunn eller hvilke forutsetninger man har.

Det finnes selvfølgelig alltid rom for forbedring, men vi skal ikke ta privilegiene våre for gitt her i livet. For alt i alt, så må vi jo innrømme at vi har det ganske så fantastisk sammenlignet med andre land.

Men mammaen Maria fikk sjokk da hun kom på et felles foreldremøte på barnas skole. Der, etter informasjon om vanlige ting som skolemat, trygghet, ferier og lekser, fikk de også vite at flere lærere hadde blitt sykemeldt etter trusler fra foreldre.

 

«Skolen skal lære barna geografi, matematikk, kjemi og språk. DU som forelder skal lære barnet sympati, orden og ryddighet, respekt for andre mennesker, takknemlighet og punktlighet,» skriver Maria i innlegget sitt i Expressen.

 

Hun fortsetter:

«DU som forelder må investere energi, ork, tid og en masse nærhet for å skape et menneske som kan passe inn i et møblert hjem. DU som forelder har satt et menneske til verden og bærer ansvaret for å skape en medborger som kan fungere i et samfunn. 

Om du har den minste lille tvil om å klare å fullføre denne livslange forpliktelsen, ikke skaff deg barn. 

 

Det finnes en enorm redsel fra de voksnes side om å si ifra til sine egne og andres barn. Som at man er redd for at barna skal bli lei seg eller såret. Eller er det ren latskap? At man ikke orker å ta den kampen? Uansett, så fører dette til barn som ikke lærer seg grenser. Og barn som ikke får grenser satt for seg trenger dem. Blant annet på skolen. Foreldrene har da lagt ansvaret på læreren, som sliter seg ut gjennom å prøve å utføre jobben sin, samtidig som de skal lære barn grunnleggende menneskelig oppførsel. Et arbeide som er foreldrenes største og viktigste oppgave. 

Vi fôres hele tiden med skremmende nyheter om at skolen er i forfall, men forandringen kan bare begynne, og må begynne, hos oss foreldre. Jeg oppfordrer til et oppgjør der de voksne faktisk tar sitt voksne ansvar og investerer nærhet, tid og engasjement i det viktigste vi har – våre barn.»

 

Snakk om å treffe spikeren på hodet! DEL hvis du er enig i Marias kritikk, og skriv gjerne din mening i kommentarfeltet!