Den falske hjemmesykepleieren ringer på hos 92-årige Gunnar: Det hun gjør da er HJERTERÅTT

796

Vi skal passe godt på våre eldre, og hedre minnene til de som er borte. De aller fleste av oss ser nok på eldre som kloke, snille mennesker som fortjener respekt, men dessverre som finnes det også de som ser på eldre som noe helt annet. Nemlig et lett bytte.

Åsted Norge på TV 2 forteller denne hjerteskjærende historien:

92 år gamle Gunnar fra Moss satt hjemme og ante fred og ingen fare da dørtelefonen plutselig ringte. Utenfor sto det en dame som påsto hun var fra Moss kommune.

Hun forklarte at hun skulle inn og gi ham massasje for skulder- og nakkeplagene hans, og da han tvilte på dette insisterte hun. Han slapp henne inn, men følelsen av at noe ikke stemte helt satt igjen.

Inn kom en kvinne i hvit silkeskjorte, og hun forlangte at han skulle sette seg inne på kjøkkenet. Kvinnen snakket gebrokkent norsk blandet med litt svensk, og masserte Gunnar i bare noen minutter før hun unnskyldte seg og stakk ut i gangen.

Hun kommer derimot snart tilbake igjen, og gir Gunnar ti minutter med massasje. Så stikker hun avgårde i en farlig fart, uten å si farvel engang.

Gunnar føler at noe er galt, og han ringer datteren sin, Gro. Hun kommer bort, og sammen oppdager de det grusomme: alle de dyre smykkene og veskene til Gunnars avdøde kone er borte!

 

«Det er vel bra at hun er død, slik at hun ikke opplevde dette,» sier Gunnar, gråtkvalt og rystet.

 

TV 2 skriver at politiet ser svært alvorlig på saken, og at de kriminelle utnytter tilliten de eldre har til hjemmesykepleien.

Men Gunnar er langt ifra den eneste som har opplevd lignende svindel og tyveri som dette. Bare over den siste uken har det vært fire slike tilfeller i Østfold alene.

Politiet mistenker at tyvene jobber i par, og det er lett å se hvordan kvinnen inne hos Gunnar kan ha åpnet opp døren for en partner, som deretter rundstjeler ham mens kvinnen masserer.

Jeg har ikke ord… Disse feige, usle tyvene går etter en svært sårbar gruppe, og tvinger seg helt inn i hjemmene til folk. De gjør at eldre mennesker føler seg utrygge i sine egne hjem, og jeg håper at tyvene blir tatt før de kan slå til igjen!

DEL gjerne dette for å advare andre, og i håp om at tyvene blir tatt snart!