Forskning: Jo mer tid du tilbringer med mammaen din, desto lenger lever hun!

828

Er det lenge siden du har sett moren din?

Ifølge en studie fra 2012 burde du be henne over på kaffe – NÅ!

Forskerne i dette studiet kom frem til at ensomhet er en svært viktig faktor når det gjelder eldres livskvalitet, og de som var ensomme hadde høyere risiko for depresjon, nedsatte kognitive evner og helseproblem som hjerte- og karsykdommer. Alt dette leder til en tidligere død.

Hele 1600 voksne deltok i studiet, og forskerne oppdaget at 23 prosent av de deltagerne som rapporterte at de var ensomme døde innen 6 år etter studiets start. Til motsetning døde bare 14 prosent av de som fortalte at de ofte hadde noen å være med innen for den samme 6-års perioden.

En annen studie fra 2010 viste videre at sosiale bånd og tilknytninger kan være like viktige for å forlenge livet som det å ha et sunt og aktivt liv.

«Våre sosiale relasjoner er viktige, ikke bare for livskvaliteten, men også for hvor lenge vi lever,» forklarer studiets forfatter Julianne Holt-Lunstad, og fortsetter: «Gjennom hele menneskets historie har vi støttet oss på hverandre for å overleve. Vi har hjulpet hverandre å finne ting som ly og mat. På tross av at vi i dag lever mye mer selvstendig, virker det som om relasjonene vi har til andre fremdeles påvirker oddsene våre for å overleve. »

Ensomhet og sosial isolasjon er svært skadelig for helsen vår, og noen studier har funnet resultater som viser at ensomhet er en større helserisiko for oss enn både røyking og overvekt.

Det er jo også ofte slik at vi ler mer når vi er sammen med gode venner og familie, og latter er en særdeles kraftig motgift til sviktende helse. Latter og glede styrker faktisk immunforsvaret, gir lavere blodtrykk og stimulerer blodtilførselen og hjerneaktiviteten vår.

Så, hva venter du på?

Inviter mamma og pappa på kaffe, avtal å gå en tur med en god venn, og ta med venner og familie på stand-up show!

Dette er godt for både deg og de du omgås med, og det er spesielt viktig for de eldre generasjonene!

La oss ta forskningen på alvor: DEL gjerne disse funnene med vennene dine på Facebook for å vise dem hvor viktig det er at vi ikke glemmer bort foreldrene våre!