Bildet av jenta ble delt av mobberne. Nå ber mammaen om at foreldre SJEKKER barnas mobiler

842

Dessverre er mobbing noe vi ofte hører om i Norge. Alle kan oppleve mobbing: unge som gamle, på skole og på jobb. Denne typen trakassering er ofte uutholdelig å oppleve over lengre tid, og ofte går det altfor langt.

Ofte er det slik at barn og unge opplever dette på en daglig basis, men mobbingen slutter ikke når skoledagen er over. Sosiale medier sørger for at mobberne alltid har en plattform for mobbing. Døgnet rundt.

Leigh Davey er mammaen til en datter som har opplevd grov mobbing hver eneste dag de siste sju månedene. Men så gikk det nesten galt.

Nå deler den fortvilte mammaen ett innlegg på Facebook der hun skriver om den forferdelige tiden, og bønnfaller foreldre om å sørge for at barna oppfører seg fint på sosiale medier.

Du kan lese hele det emosjonelle innlegget hennes oversatt nedenfor:

«Ikke mange av dere vet dette, men den nydelige jenta vår har vært offer for grusom mobbing på skolen. Det har vært noen veldig private 7 måneder for oss i hennes nærmeste familie mens vi har prøvd å hanskes med dette. 

I denne tiden med sosiale medier tror barn (for de er barn) at det er OK å sende hatefulle meldinger (til meg også, i tillegg til foreldrene deres som nekter å ta ansvar) uten konsekvenser. Jeg har fått telefoner fra disse barna der de kaller meg en gammel drittkjerring fordi jeg forsvarer datteren vår. Jeg har kontaktet foreldrene og bønnfalt dem om å snakke med barna sine og få dem til å stoppe. Jeg har til og med snakket med barna selv, men har blitt truet av foreldrene med trakassering. 

Skolen nekter å utvise elevene fordi ‘Alle barn har rett til en utdanning’. 

Men hva med mitt barns utdanning?

Hun har blitt sendt hjem utallige ganger etter å ha skadet seg selv på skolen. Hun får ikke engang bruke en blyantspisser fordi hun tar ut knivbladet og kutter seg selv. 

Skolen sa til meg: ‘Du burde lære barnet ditt hvordan hun skal herdes mot mobbere.’ Ja, de sa det.

Jenta vår ble filmet da hun satt på pulten sin på skolen og hadde beina litt åpne. Videoen hadde en tittel som kommenterte på lukten fra henne. Den ble publisert på Snapchat. 

Jeg tilbrakte 90 minutter med politiet mens de prøvde å avgjøre om det var fotografering og distribuering av pornografisk materiale. Ja, en 12-åring kan bli siktet hvis innholdet i det de publiserer bryter visse kriterier. Dessverre ble det ikke det, og datteren vår ble utsatt for ukevis av latterliggjørelse. 

Straff? Jenta som publiserte videoen mistet friminuttene sine. Personen som filmet videoen? Ingenting, fordi ingen sier hvem det var. 

Det er greit for dem å plage noen på skolen fordi de gjør det hele tiden på nettet uten at det får konsekvenser, og de tror det samme gjelder for den virkelige verden. 

Sist uke tilbrakte vi over 5 timer på akutten med psykiatere, leger og sykepleiere, fordi jenta vår hadde laget en plan for å ta livet sitt. På tirsdag skal jeg til retten for å be om et besøksforbud mot en 12 åring for å holde henne (mobberen) unna vår nydelige datter. Alt dette fordi foreldre ikke tar ansvaret for barna sine og skolen ikke kan gjøre stort mer. 

Skolen har en trygghets-plan for det mobbede barnet, men mobberen? Hun mistet bare friminutt og lunsj-privilegier. Dette er barnehage-regler!

Vær så snill, i denne grufulle tiden av sosiale medier (eller usosiale medier, som vi kaller det) sjekk dine barns meldinger. Enhetene deres er et privilegium, verken mer eller mindre, så vær så snill å sjekk at de er høflige og respektfulle i det de skriver. 

Lær barna å ‘snakke’, og ikke tekste eller bruke sosiale medier når de har uenigheter. Mobbing påvirker hele familien, ikke bare den mobbede. Dette må ta slutt, og det må slutte nå!

Vær så snill, del gjerne videre.»

Vi er så enige! Vi bør alle ta en prat med barna våre og sørge for at de vet hvordan de skal oppføre seg på sosiale medier. Nettet har altfor lenge vært et fristed der barn og unge kan si hva som helst uten konsekvenser, og dette er skummelt om de vokser opp med samme holdningen til den virkelige verden…

Har du snakket med barna dine om dette, eller har du noen erfaringer du vil dele? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet og DEL slik at vi sammen kan hjelpe andre og deres barn!