Barnehagen hang opp en «utrivelig» lapp til foreldrene: Nå har den fått hele nettet til å KOKE

1440

Det er travelt å være småbarnsforeldre, og familielivet skal balanseres med karriere, økonomi, sosialliv og andre aktiviteter og ansvar. Det sier seg selv at multitasking raskt blir en del av hverdagen – og det fikk barnehagelærerne til å se rødt.

For det var nemlig en særdeles streng og utrivelig lapp som møtte småbarnsmammaen Juliana Mazurkewicz fra Texas, USA, da hun skulle hente datteren sin i barnehagen en dag for en tid siden.

Men dette var ikke noen vanlig lapp om å huske å ta med varme klær eller sjekke barna for lus…

 

 

«Du henter barnet ditt!

KOM DEG AV TELEFONEN!!

Barnet ditt er glad for å se deg! Er du glad for å se barnet ditt??

Vi har sett barn prøve å gi foreldrene sine arbeidet de har gjort og foreldrene er på telefonen. Vi har hørt barn si: «mamma, mamma, mamma…» og foreldrene gir mer oppmerksomhet til telefonen enn sitt eget barn. Det er forkastelig. 

KOM DEG AV TELEFONEN!!»

 

Men mens noen foreldre ble forbannet da de så lappen, reagerte Juliana ved å ta opp mobilen og knipse et bilde av den, som hun senere delte på Facebook. Hun syntes dette var viktig, og vill gjerne dele det videre.

Dette sa hun i et intervju med CNN senere:

«Jeg ble litt sjokkert men jeg hadde ingen negative følelser rettet mot barnehagen. Jeg vet at personalet har barnas beste i fokus, så mye at de til og med kan fornærme foreldrene.»

 

Men det var ikke alle foreldre som tok budskapet like bra. De mener at barnehagen ikke har noe med å blande seg inn i hva foreldrene gjør, ettersom det godt kan være at det er snakk om noe svært viktig arbeide eller en nødssituasjon.

Uansett om man tenker at det var riktig eller feil av barnehagen å si ifra om problemet gjennom en så utrivelig lapp, så gir det oss i hvert fall noe å tenke på. Er det virkelig nødvendig å prioritere telefonen akkurat dette øyeblikket, eller kan det vente til man er hjemme?

Bør man ha noen «telefonfrie» tider, som ved f.eks. henting i barnehage/skole, ved middagstider og rundt leggetid, slik at barna VET at de kan få ordentlig kontakt med deg, og bli hørt og sett uten fare for forstyrrelser?

 

Hva mener du? 

DEL gjerne denne artikkelen hvis du også mener at enkelte foreldre kunne hatt godt av å legge bort telefonen litt, og heller leve i nået sammen med familien og barna sine!