16. juli 2024

Nordlendingen fikk seg ny jobb i Oslo. Men når første arbeidsdag var ferdig, fikk sjefen SJOKK!

Jeg har aldri jobbet som selger selv, men denne historien imponerer meg!

En ung mann fra Nord-Norge flyttet til Oslo og gikk til et stort kjøpesenter for å søke jobb. Kjøpesentersjefen spurte: – Har du erfaring som selger?

– Tja, joda, jeg har jobbet som selger hjemme i nord, svarte mannen.

Siden sjefen syntes mannen virket hyggelig og pålitelig, bestemte han seg for å ansette ham. – Du kan starte i morgen tidlig, sa sjefen. Jeg kommer ned etter stenging i morgen kveld for å se hvordan det har gått på din første dag.

Mannen hadde en tøff dag, men til slutt var den over. Etter stengetid kom sjefen ned, som lovet. – Hvor mange salg gjorde du i dag? spurte sjefen.

– Ett, svarte mannen.

Sjefen ble forundret og sa: – Bare ETT??? Våre selgere pleier å gjøre mellom 20 og 30 salg om dagen. Hvor mye penger dreide det seg om?

– 1 911 138 kroner, svarte mannen.

Sjefen var sjokkert og utbrøt: – 1 911 138 kroner??? Hva solgte du?

– Først solgte jeg en liten fiskekrok. Deretter en mellomstor fiskekrok, og så en stor fiskekrok. Så solgte jeg en fiskestang. Da jeg spurte hvor han skulle fiske, sa han ved kysten, så jeg tok ham med til båtavdelingen og solgte ham en stor Bayliner med dobbel motor. Da vi innså at hans lille Honda Civic ikke kunne trekke båten, tok jeg ham med til bilavdelingen og solgte ham en Chevrolet Tahoe med firehjulstrekk.

Sjefen, fortsatt i sjokk, sa: – Så du mener at en mann kom inn for å kjøpe en fiskekrok, og du endte opp med å selge ham en båt og en bil?

Mannen svarte: – Nei, nei! Han kom inn for å kjøpe tamponger til dama, og da sa jeg at han like gjerne kunne ta seg en fisketur, siden helgen allerede var ødelagt!

Del denne hvis du også lo!