16. juli 2024

Datteren om moren i dødsannonsen: ‘Verden er bedre UTEN deg’

«Hun var voldelig, hatfull og ond«

Med disse ordene tar den amerikanske kvinnen Gayle Harvey Heckman et endelig farvel til sin mor, som gikk bort 12. desember, i en dødsannonse. Dødsannonsen har naturligvis skapt stor oppstandelse.

Så stor at det lokale Michigan-avisen Three Rivers senere måtte fjerne den fra nettstedet sitt.

Men blant andre New York Post har fotografert annonsen fra papiravisen, og her kan man lese følgende beskrivelse av den avdøde:

«Som mor var hun voldelig, hatfull og ond. Hun misbrukte Gayle fysisk, psykisk, verbalt og økonomisk,» ifølge New York Post i minneordet, som også nevner morens eksmann, som angivelig skal ha misbrukt datteren seksuelt:

«Moren anklaget Gayle for å forsøke å stjele hennes ektemann og banket henne opp for det.»

Dødsannonsen avsluttes med ordene:

«Gayle og hennes familie tilgir henne og håper at hun har funnet fred. Men hun vil ikke bli savnet av verken Gayle eller hennes familie.»

«Verden er et mye bedre sted uten henne.»

Til avisen Sturgis Journal forteller Gayle at det ikke var lett for henne å skrive dødsannonsen, men at hun gjorde det for å få oppreisning.

Ifølge henne hadde moren i årevis løyet til alle om hvorfor de to ikke lenger hadde kontakt.

«Jeg prøvde ikke å være ondskapsfull. Jeg føler ærlig talt ingen hat. Jeg er sint. Hvis vi ikke snakker om slike ting, hvordan skal vi da bryte den onde sirkelen av traumer?» spør hun retorisk mediet, som også har vært i kontakt med den ansvarlige redaktøren ved Three Rivers om dødsannonsen.

Han forteller at dødsannonsen ble innsendt via mediets nettsted og publisert i avisen 15. desember, uten at noen hadde sett nærmere på den.

«Vi fjernet den fra vår nettside da klager begynte å strømme inn. Etterpå mottok vi flere klager fordi vi hadde fjernet den. Inkludert fra datteren.»

Gayle Harvey Heckman bekrefter at hun to ganger har klaget over beslutningen, men at dødsannonsen på det tidspunktet allerede var nådd ut til flere, som tok kontakt med henne med sine egne historier om misbruk.

Og at det «fyller de tomme hullene i hennes hjerte.«