Den 41-årige trebarnspappaen døde etter å ha drukket energidrikke. Nå advarer enken ALLE

10832

Legen advarer: «Folk som drikker dette spiller russisk rulett med livene sine.»

Bruken av energidrikke blant barn, unge og voksne er ekstremt stor, og de siste årene har vi sett at særlig barn og ungdommer kan få potensielt dødelige bivirkninger etter overforbruk av dette.

Slike drikker inneholder ofte store mengder koffein blandet med sukker eller søtningsmidler, slik at det smaker søtt og godt selv for barn nede i 11-12 års alderen.

Vi har tidligere delt historier om ungdommer som tragisk har mistet livet etter å ha drukket energidrikke, men denne historien viser at selv friske voksne kan få fatale skader av overforbruk.

Det var en helt vanlig søndag morgen da Cassandra Reynolds våknet og oppdaget at ektemannen John hadde fått hjertestans, gispet etter pusten og kjempet for å leve.

«Alt jeg klarte å tenke var ‘skjer dette virkelig?’» skriver hun i et innlegg på LoveWhatMatters.

Hun ringte øyeblikkelig etter ambulansen og satte i gang med hjerte-lungeredning.

På sykehuset spurte legene henne om ektemannen hadde brukt dop eller om han hadde diabetes, men nei – han hadde vært inne til en helsesjekk sist uke hvor legen hadde konstatert at den 41 år gamle trebarnspappaen var frisk som en fisk og hadde «et sterkt hjerte».

Da kom spørsmålet hun slettes ikke var forberedt på: «Drikker han energidrikker?»

John arbeidet nemlig nattskift, og drakk ofte minst én boks energidrikk pr. dag. Legene forklarte henne da at hjerteproblemer i forbindelse med energidrikke begynte å bli mer og mer vanlig, og enken skriver: «[legens] eksakte ord var: ‘folk som drikker disse drikkene spiller russisk rulett med livene sine.’«

«Jeg ble helt lamslått av å finne ut at bare en drikk kunne forårsake dette,» forteller hun.

John ble liggende i koma på sykehuset, og fikk påvist hjerneskade etter mangelen på oksygen til hjernen etter hjertestansen. Bare ti dager senere var han hjernedød, og legene måtte gi Cassandra den fryktelige beskjeden om at det ikke lenger var noe de kunne gjøre for ham.

På grunn av en energidrikk mistet de tre unge sønnene pappaen sin, og hun mistet mannen i sitt liv.

«Jeg klarte ikke å akseptere at en dum drikke kunne ta livet av min friske ektemann. Jeg begynte å gjøre min egen research og fant ut hvor skadelige disse drinkene faktisk er.»

Nå håper hun at flere skal få opp øynene for risikoen alle tar ved å drikke slike energidrikker, slik at dette ikke skal skje med noen andre familier.

Nå vil vi hjelpe Cassandra med å spre dette viktige budskapet. Hjelp til du også ved å DELE denne artikkelen med vennene dine på Facebook!