22. juni 2024

Derfor skal du ALLTID bruke eddik i vaskemaskinen. Grunnen? Den er genial!

Jeg trodde faktisk ikke på bestemoren min da hun fortalte meg om dette kjerringrådet, men etter å ha prøvd det selv må jeg si at hun hadde helt rett! Dette geniale trikset vil skåne både klærne, lommeboka og miljøet – så finn frem eddiken øyeblikkelig!

Det er få ting som slår følelsen av krype under dyna i nyvasket sengetøy, og jeg elsker den myke, rene følelsen som hører med.

Derimot er det mange som misliker de utallige kjemikaliene som finnes i skyllemiddelet man vasker med. Disse er ikke bare skadelige for miljøet, men men de kan faktisk være med på å bryte ned elastisiteten i plaggene som vaskes, samt gi allergiske reaksjoner for barn og voksne.

Redningen?

Eddik!

Kjøp en billig flaske med hvit eddik på butikken neste gang du handler, og bruk det som skyllemiddel i vaskemaskinen. Dette hjelper å bevare fargene på tøyet, fjerner lukt og mykgjør klærne dine. I tillegg hjelper det faktisk også med å rengjøre vaskemaskinen din, som igjen vil gi deg renere, penere tøy!

 

Bland gjerne inn noen dråper med estetiske oljer med lukt av sitron eller lavendel i eddikflasken (husk å riste godt) for ekstra god lukt i tøyet.

 

Bruk det på akkurat samme måte som du ville brukt skyllemiddelet, og se selv hvor godt det virker!

Visste du om dette knepet? DEL med vennene dine på Facebook slik at de også får vite om det!