Agurker er ikke bare vann! Her er 9 grunner til å spise agurk hver dag:

2697

Du har sikkert blitt fortalt en eller annen gang i livet at agurker kun inneholder vann? Det stemmer faktisk ikke helt!

Agurker er faktisk mye bedre for deg enn hva man først skulle tro. Fordi til tross for sitt store innhold av vann, inneholder den mange andre viktige næringsstoffer, som fiber, vitaminer og mineraler.

«Kjøttet» i agurker inneholder blant annet vitamin C, A og K, samt mineraler som molybden, kalium, kopper og magnesium.

Her får du 9 gode grunner til hvorfor du har godt av å spise agurk hver dag:

 

1. Mot forstoppelse

Agurker inneholder masse av det som er viktigst for fordøyelsen vår: vann og fiber. Både vann og fiber hjelper maten gjennom fordøyelsesorganene raskere, og hjelper derfor mot forstoppelse.

 

2. Kan beskytte mot Alzheimers

Agurk inneholder fisetin, som spiller en spesiell rolle for hjernehelsen din. Fisetin er en antiinnflammatorisk flavonoid som har vist seg å ha beskyttende effekt mot Alzheimers, og som dessuten også har vist seg å opprettholde den kognitive funksjonen hos personer som har Alzheimers.

 

3. Fjerner dårlig ånde

Dårlig ånde er for mange et svært sjenerende problem, og skyldes oftest bakterier i munnen. Fiber og vann i agurkene kan øke produksjonen av spytt i munnen, som hjelper å «vaske bort» bakteriene som forårsaker denne vonde lukten.

 

4. Lindrer smerte

Flavonoider er de antiinnflammatoriske stoffene i agurker, og har vist seg å begrense frigjøringen av frie radikaler i kroppen og kan derfor minske eventuell smerte.

 

5. Forhindrer uttørkning

Agurker består av hele 95,2 prosent vann – dette hjelper deg derfor med å beholde væskebalansen i kroppen, så spis gjerne litt ekstra på varme sommerdager!

 

6. Bedre hjertehelse

Agurker inneholder kalium, som hjelper med å senke blodtrykket. Studier viser at et høyere inntak av kalium er forbundet med lavere risiko for slag og hjertesykdommer.

 

7. Behold en sunn vekt

Agurker inneholder nesten ingen kalorier (kun 13 kalorier per 100 gram), men inneholder større mengder fiber, noe som også hjelper deg med å holde vekten i sjakk.

 

8. Styrker skjelettet

Vitamin K er avgjørende for skjelettet, ettersom lave nivåer av dette er knyttet til høyere risiko for benbrudd. Vitamin K eg også viktig for å forbedre opptaket av kalsium i kroppen.

 

9. Beskytter huden mot aldring

Det er absolutt en grunn til at agurker brukes i spa-behandlinger: De har nemlig vist seg å være svært effektive som et potensielt «antirynkemiddel» i kosmetiske produkter.

 

 

Så, pynt brødskivene dine med noen skiver agurk til frokost og lunsj, kutt litt agurk opp som snacks og spis sammen med dipp, eller skjær opp litt ekstra til neste taco-middag!

DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook slik at de også kan oppdage fordelene med å spise agurk hver dag!