Guttene var fanget i grotten i 18 dager: SLIK holdt treneren dem i live og ved godt mot

11172

Den hjerteskjærende historien om de 12 guttene og treneren deres som ble fanget i en grotte i Thailand har gått verden over. Men én person har nylig fått mer oppmerksomhet på Twitter enn noen andre: Treneren.

Hele verden sperret øynene opp da beskjeden kom om at 12 gutter i alderen 11-16 år og den 25 år gamle fotballtreneren deres hadde forsvunnet i Thailand. Etter mye leting, ble det snart klart at det unge fotballaget «Wild Boars» hadde blitt fanget inne i det 10 km lange grottesystemet på grunn av monsunregnet.

Det tok letemannskaper hele 9 dager å finne dem, og det skulle ta 9 dager til før den siste av dem var ute.

 

I begynnelsen var det mange som skyldte på den 25 år gamle treneren, Ekapol Chantawong. De mente at han han hadde vært grovt uansvarlig med å ta guttene med inn dit, men mange mennesker slår hardt imot. Han kunne ikke ha forutsett hva som skulle skje, og ville aldri ha gjort dette med vilje. Det virker innlysende at Ekapol heller har gjort alt i sin makt for å holde barna i live, og Twitter-brukeren yvvonelim9 publisert flere forklaringer på hvorfor treneren er en helt i denne historien om Ekapols liv og hans rolle i å holde barna i live.

 

1. «Ekapol er foreldreløs og mistet kjernefamilien sin bare 10 år gammel til en sykdom som svøpte gjennom landsbyen hans nord i Thailand. Slektninger tok vare på ham til han var 12 år gammel da de sendte ham avgårde til et Buddhistisk kloster. Han sies å ha vært ‘trist og ensom'».

2. «Deretter utdannet han seg til å bli en munk, men forlot klosteret for å ta vare på sin syke bestemor i Mae Sai i nordlige Thailand. Der fordelte han tiden sin mellom å arbeide som en tempel-hjelp i et kloster og trene med det nyopprettede Moo Pa laget (fotballlaget ‘Wild Boars’).»

 

3. «Han fant likesinnede sjeler i guttene, og mange av dem hadde vokst opp fattige eller var etniske minoriteter, noe som er vanlig ved dette grenseområdet mellom Myanmar og Thailand.»

4. «‘Han elsket dem høyere enn seg selv,’ sa Joy Khampai, en nær venn av Ekapol som også jobber ved klosteret. ‘Han drikker ikke, røyker ikke, og han var den typen person som passet godt på seg selv og lærte guttene å gjøre det samme.'»

 

5. «Han hjalp Nopparat, hovedtreneren, sette opp et system hvor guttenes lidenskap for fotball skulle motivere dem til å gjøre det bra på skolen. Hvis de fikk visse karakterer på skolen, ville de bli belønnet med fotballutstyr de trengte.»

 

6. «De to brukte mye tid på å lete etter sponsorer, og ville vise guttene at de kunne bli noe mer enn hva de unge landsbybarna skulle tro – til og med profesjonelle fotballspillere.»

7. «‘Han gav mye av seg selv til dem,’ forteller Nopparat. Den unge treneren fraktet guttene til trening og hjem igjen når foreldrene ikke kunne, og tok ansvar for dem som om de var hans egen familie.»

8. «Ifølge redningsmannskapene er han en av de svakeste i gruppen, fordi han gav guttene sin del av det lille med mat og vann de hadde med seg den første tiden i grotten. Han lærte også guttene å meditere og hvordan de skulle spare så mye energi som mulig til de ble funnet.»

 

9. «Han lærte barna å drikke vann fra grotteveggene, heller enn det skitne flodvannet som fanget dem.»

 

10. «‘Hvis han ikke hadde gått med dem, hva ville ha skjedd med barnet mitt?’ sier mammaen til en av de yngre guttene i grotten. ‘Når han kommer ut må vi helbrede hjertet hans. Min kjære Ek, jeg ville aldri skylde på deg!'»

 

11. «Men vennene hans er bekymret. ‘Jeg kjenner ham, og jeg vet at han vil skylde på seg selv,’ sa Joy, vennen hans fra klosteret.»

 

12. «Ekapols lapp til guttenes foreldre fra grotten: ‘Jeg lover å ta godt vare på barna. Jeg vil si takk for all støtten, og jeg vil si unnskyld.»

 

13. Her har en ung jente tegnet et bilde av hvordan treneren passer på guttene i grotten. Nå er alle ute og i live.

 

14. «Fotballtreneren som er fanget med guttene har lurt døden før. Da han var 10 år svøpte en sykdom gjennom landsbyen hans, og han var den eneste i familien sin som overlevde epidemien.»

 

15. «Sykdommen drepte først hans 7-årige lillebror, så mammaen og pappaen hans.» Mange tror det er derfor han passer så godt på alle rundt seg nå, og gav bort sin egen mat for å holde guttene sterkere.

 

16. Nå er flere redde for at den unge treneren vil bli deprimert eller ta sitt eget liv ut av skyldfølelse for å ha ledet guttene i fare.

 

Ekapol fortjener kun støtte og lovord etter helteinnsatsen for å holde guttene i live hele den lange tiden før de ble oppdaget og siden reddet! Den foreldreløse treneren har vært en beskyttende engel for barna lenge før de havnet inni grotten, og han ser på dem som sin egen familie.

Alle kan havne i vanskelige situasjoner, og da kan man bare gjøre sitt beste – og det har denne godhjertede treneren absolutt gjort!

 

Ekapol har hele tiden gitt guttene det viktigste av alt: håp og trygghet.

DEL hvis du også støtter denne fantastiske treneren!