13-åringen stålsetter seg for mammaens død. 4 år senere ser hun BH-en og begynner å GRÅTE!

1893

Julián Ríos Cantú er bare 13 år når han får beskjeden alle barn frykter mest: Mamma har kreft og det finnes lite håp for henne.

Moren ble diagnostisert med brystkreft, og siden det ble oppdaget så sent er sjansene hennes til å overleve små. Tenåringen fra Mexico får beskjed om at han bør forberede seg på at moren kommer til å dø innen et år, og at han bør gjøre det beste utav tiden deres sammen.

Moren måtte fjerne begge brystene, og takket være et mirakel overlevde hun kreften. Og for Julián var dette vendepunktet.

Han hadde stadig fått høre at om bare kreften hadde blitt oppdaget før ville moren hatt en bedre sjanse, og dette ville han gjøre noe med. For det er utrolig viktig at kvinner selv følger med og sjekker at alt er OK, slik at de kan gå til legen med én gang de kjenner en forandring i brystene.

Så tenåringen setter seg ned og planlegger. Han leser seg opp på sykdommen, og nå, bare 17 år gammel, er han klar til å starte sitt eget firma: Higia Technologies. Målet er å hjelpe kvinner over hele verden.

Og firmaet har hatt mange teknologiske gjennomslag, der hans siste oppfinnelse er en BH med over 200 sensorer innebygget. De overvåker og noterer en mengde data som lar kvinner merke forandringer i brystene tidlig, og kan dele dette med legene sine. Julián er med rette stolt av oppfinnelsen sin.

Prinsippet er like enkelt som det er genialt: Svulster i brystene øker blodtilførselen i brystene, som vil øke temperaturen. BH-en samler på denne informasjonen, og hvis man bruker BH-en i 60-90 minutter per uke, vil BH-en kunne advare brukeren om forandringer.

Selv Mexicos president skrøt av 17-åringens oppfinnelse, og støtter ham fullt ut. Selv om BH-en enda bare er en prototype, er Julián sikker på at han vil få den ut på markedet en dag, og han vil gjøre den tilgjengelig for alle.

Denne gutten er utrolig imponerende, og mens andre tenåringer har tenkt mest på seg selv og sitt eget drama, har Julián brukt flere år på å prøve å hjelpe andre kvinner som sin mor.

Jeg håper virkelig at han lykkes med å få BH-en ut på markedet, og at han fortsetter med arbeidet sitt! Moren hans er nok uten tvil veldig stolt av gutten sin!

DEL denne historien videre med vennene dine på Facebook hvis du støtter Julián og arbeidet hans!