Den pensjonerte læreren skriver et brev til alle foreldre: Nå deles det på nettet i REKORDFART

745

De aller fleste har gjort seg opp en mening om dagens skolesystem, dagens lærere og dagens elever, og disse meningene dukker stadig opp i nye diskusjoner i media og på sosiale medier. Oftest handler disse om hvordan lærere «skal» styre klassene sine – det fikk en pensjonert lærer til å se rødt.

Hun sendte inn et klokkeklart svar på hva hun mente det egentlige problemet var, og hun mener at ansvaret absolutt ikke ligger hos lærere og skolen! Er du enig med henne?

«FORELDRENE ER PROBLEMET

Som en pensjonert lærer, er jeg drittlei av folk som ikke kan noenting om offentlige skoler og som ikke har vært i et klasserom den seneste tiden plutselig bestemmer seg for å fikse utdanningssystemet vårt. 

Lærerne er ikke problemet! Foreldrene er problemet! De lærer ikke barna manerer, respekt eller engang generell kunnskap om hvordan man skal komme overens med andre.

Barna kommer på skolen iført sko som koster mer enn hele antrekket til læreren, men har ikke med seg blyant og papir. Hvem er det som gir dette til dem? Lærere gjør ofte dette ved å betale fra egen lomme. 

Når du ser på skoler som «feiler», se på foreldrene og elevene. Kommer foreldrene på foreldrekvelder? Snakker de jevnlig med lærerne? Sørger de for at barnet deres er forberedt gjennom å ha de nødvendige verktøyene? Sørger de for at barna deres gjør leksene sine? 

Har de fungerende telefonnumre? Tar elevene notater i timene? Gjør de leksene sine? Hører de etter i timen eller er de kildene til bråk og forstyrrelser?

Når du ser på disse faktorene, vil du se at det ikke er skolene som feiler, men foreldrene. Lærere kan ikke gjøre sin egen jobb OG foreldrenes jobb. Ikke før foreldrene hever nivået og gjør sin jobb kommer ingenting til å forbedres!

Lisa Robertson»

 

Hva mener du om dette?

DEL gjerne din mening, og DEL artikkelen med vennene dine hvis du mener at dette er et viktig tema å snakke om!