PASS DEG for denne svindelmetoden neste gang du sjekker inn på et hotell!

1968

Hotellkjedene advarer nå om en ny type svindel som skjer like etter man har sjekket inn. Dette er et av de smarteste bedrageriene jeg har hørt om, og den er frekk som fy!

Vi stoler jo på at alt er perfekt på hoteller, og alle de ansatte vil kun det beste for gjestene sine – det er sant! Men noen utenfor kan snike til seg viktig informasjon, og dermed klare å stjele til seg svært høye pengesummer!

Slik gjør de det: 

Det begynner med at du går inn på hotellet og sjekker inn som vanlig. Du gir kredittkortet ditt til den ansatte i resepsjonen, slik at det blir registrert for sikkerhetskyld og for at det skal bli lettere for deg å betale for ekstra ting underveis. Alt er i orden så langt, og du får med deg kortet når du er ferdig innsjekket, og du går opp på rommet.

 

Men så, like etter at du har kommet deg opp på rommet, mottar hotellet en telefon. Den som ringer (svindleren) spør for eksempel etter rom 403 (bare et eksempel). Dette er rommet du tilfeldigvis har fått denne gangen.

Telefonen på rommet ditt ringer, og svindleren på andre siden sier: «God dag, det er fra resepsjonen. Det ble noe feil med kortinformasjonen din, så kan jeg be deg lese opp kredittkortnummeret samt de tre kontrollsifrene på baksiden?»

De kan også spørre «Kunne du bare ha stavet etternavnet ditt for meg igjen?» og «Kan du bekrefte hjemadressen din?», så har svindleren alt det han trenger.

 

Slike svindlere gjør dette så lekende lett og naturlig, at man ikke skjønner det før pengene er borte. I tillegg er man kanskje trøtt, sliten og uopplagt etter en lang reise, gretne unger og lite søvn, slik at det blir ekstra lett for dem.

Så, hvis du noen gang får spørsmål om å dele informasjon om kredittkortet ditt på en av reisene dine, kan du si til den som ringer at du heller ønsker å ta det ansikt til ansikt i resepsjonen. Deretter legger du på, og går ned til resepsjonen for å høre om det faktisk er noe galt med kortet og betalingen – det er det nok ikke!

Si da ifra til hotellsjefen om hva som har hendt, slik at de kan beskytte hotellet og gjestene sine fra slikt svindel!

Et godt tips er å ALDRI gi bort kortinformasjonen din om du føler det er noe som skurrer – svindlere prøver stadig ut nye frekke metoder for å stjele fra hardtarbeidende ærlige mennesker!

 

DEL dette tipset med vennene dine på Facebook slik at de også kan være trygge neste gang de skal ut å reise!