Mannen tok bilde av dødsulykken og la det ut på Facebook: Nå risikerer han FENGSEL

567

Tenk deg at du hadde vært vitne til en horribel dødsulykke: Ville du ha latt redningsmannskapet gjøre jobben sin uforstyrret, eller ville du ha fisket opp mobilen og tatt et bilde for å få «likes» på Facebook?

Denne tragiske historien fant sted i mars i år, der en bil ble fastklemt mellom to lastebiler i forbindelse med en alvorlig trafikkulykke sør i Danmark. To menn i 70- og 80-års alderen omkom i ulykken.

Men mens redningsarbeidet pågikk, var det en annen bilist som så sitt snitt til å bli populær på sosiale medier. Han stoppet bilen sin ved ulykkesstedet, dro opp mobilen, og tok et bilde mens redningspersonellet arbeidet på spreng for å redde liv og forhindre større skade.

Så lastet han opp bildet på Facebook.

«Vi fikk tips om dette av en person som hadde sett bildet på Facebook,» sier politimannen Lasse Rasmussen.

Etter noen timer skjønte visst mannen at han hadde gjort noe dumt, og fjernet bildet fra Facebook – men da hadde skaden allerede skjedd.

Nå skal personen anmeldes, og kan risikere streng straff etter å ha vist så lite hensyn på et ulykkessted.

Politiet benytter denne anledningen til å minne folk på at man skal vise hensyn, og la redningspersonellet jobbe uforstyrret og uten å få kameraer trykket opp i ansiktet.

«Det burde være innlysende at dette ikke skal ut i offentligheten,» sier Rasmussen videre.

Bilisten som tok bildet risikerer nå fengsel i opp til seks måneder, selv om den vanligste straffen er noen store bøter.

Hva mener du om dette? DEL gjerne meningen din i kommentarfeltet, og DEL artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også mener mannen fortjener en streng straff!