Får du ofte matflekker på klærne? Da er du mer intelligent, mener forskerne

9795

Gruer du deg for å spise med en hvit skjorte på? Er tomatsaus din verste fiende? Da kan det hende at du er svært intelligent! Les hvorfor:

Hvis du støtt og stadig søler på deg selv, kan det hende at både du og de rundt deg tror at du er uforsiktig, uoppmerksom, og ja, litt klosset. Men faktumet er at det er den intelligente hjernen din som kommer på banen og ødelegger de hvite klærne dine. Og det har til og med et eget ord på engelsk: Feedforward.

Feedforward beskriver hvordan man utfører en koordinert handling som passer inn i en oppgave hjernen har bestemt. Skal du drikke et glass vann? Da har hjernen din allerede beregnet hvor mye glasset veier, hvor høyt det skal løftes og i hvilken vinkel du må holde det for å kunne drikke.

Og de som har problemer med dette? Jo, det er de intelligente menneskene som ofte har viktigere ting å tenke på enn disse små tingene som tyngde og vinkel på et glass!

«Jo mer organisert hjernen din er, jo mer intelligent er du,» uttrykker forfatter Steve Johnson, så hvis hjernen din har organisert at det andre du holder på med er viktigere enn hva du prøver å spise eller drikke, så lover det positivt for intelligensen din!

 

Hvis du i tillegg banner, er rotete og legger deg sent er du mest sannsynlig høyst intelligent, ifølge forskere.

Så ikke stress neste gang du søler kaffe på blusen – det betyr bare at du er en smarting som har bedre ting å tenke på! DEL hvis du også søler ofte!