16. juli 2024

Forskning: Døtre med masete mammaer blir mer fremgangsrike i voksen alder!

Barn – og spesielt tenåringer – kan virkelig reagere ille på mas fra foreldrene om alt fra lekser til husarbeid. Spørsmål som «Har du gjort leksene?», «Har du ryddet rommet ditt?» eller «Kan du ta ut av oppvaskmaskinen i dag?» må ofte gjentas til man blir blå i fjeset og blir møtt med økende irritasjon.

Det er mange av oss som har hatt den masete mammaen, og noen av oss har kanskje blitt henne selv – noe som ikke alltid føles like bra…

Men nå har det kommet frem nye forskningsresultater fra  University of Essex, som faktisk viser at døtrene til disse masete mammaene blir mer fremgangsrike i livet!

Studien fulgte 15 500 jenter i alderen 13-14 år og mammaene deres i hverdagen. Resultatet overrasket stort da det viste seg at de jentene som hadde foreldre som stilte høyere krav ble mer fremgangsrike og tjener mer penger i voksen alder.

Du kan lese hele studien på engelsk her.

Så, neste gang datteren din klager over hvor forferdelig du gjør livet hennes ved å mase, kan du faktisk fortelle henne at du gjør det for at hun skal få en bedre fremtid. Hun vil kanskje ikke tro deg først, men forskere mener faktisk det samme som deg!

DEL denne artikkelen med vennene dine på Facebook, slik at flere barn og foreldre kan lese fordelene med å stille høye krav til barna sine!