22. juli 2024

Nytt forslag: Sabotasje mot blålyspersonell kan gi LIVSTID i fengsel!

Kan du tenke deg noe så feigt og forferdelig som å sabotere for blålyspersonell når de er ute for å redde liv? Disse heltene er ute hver dag for å hjelpe andre mennesker, fra spedbarn til de aller eldste, og så blir de hindret, angrepet, og sabotert… Det er IKKE greit, og nå går svenskene ut foran i saken for å få slutt på dette!

Det er nemlig den svenske regjeringens etterforsker, Anders Perklev, som foreslår at sabotasje mot blålyspersonell skal kunne straffes med livstid i fengsel.

«Det handler om at man med vold eller trusler eller på noen annen måte hindrer at blålyspersonal kommer frem,» sier han til Aftonbladet.

Gjennom de siste årene har nemlig ting som steinkasting, skade og vold mot politi, ambulanse og redningstjeneste skapt stor debatt i nabolandet vårt, og dermed har Perklev nå kommet med forslaget om strengere straff.

 

Altså, dersom sabotasjen eller angrepet mot blålyspersonell bedømmes som grov, kan dette gi opptil livstid i fengsel. Et eksempel på dette er om for eksempel brannbiler blir hindret i å ta seg frem og mennesker dør som følger av det. På det mildeste blir straffen på 2 år.

Loven vil også inkludere straff for grov vold mot tjenestemenn, der den tidligere maksimale straffen har vært på 4 til 6 års fengsel. Domstolen må også se nøye på slike angrep og voldstilfeller der tjenestemenn og -kvinner blir forhindret i å utføre sitt livsviktige arbeid.

Hva mener du om dette lovforslaget? Burde vi ha dette her hjemme også? DEL gjerne denne saken med vennene dine på Facebook!