22. juni 2024

Hesten ligger fanget mens brannen nærmer seg. Det reporteren gjør da hylles av ALLE!

Det var nær storbyen LA i USA at mange dødelige branner utbrøt nylig. Flere døde, mangfoldige ble skadd, og tusener ble tvunget på flykt. Men hva med dyrene?

For det var nemlig ikke bare menneskene i området som ble påvirket av flammene, og som prøvde å rømme fra den giftige røyken. Dyrene i området slet seg også løs og rømte for å finne trygghet unna flammehavet som nærmet seg.

 

Reporteren Gina Silva og teamet hennes var i området for å filme da hun fikk øye på noe fryktelig: En hest hadde blitt fanget i kaoset!

Den gamle hesten hadde antageligvis forsøkt å rømme fra stallen sin da den kjente røyklukten og så flammene nærme seg, men den falt og ble sittende fast mellom to vegger. Den hadde ingen måte å komme seg løs på selv, og lå der helt hjelpeløs.

 

Gina ropte på kamerateamet sitt, og sammen prøvde de desperat å få løs hesten – men til ingen nytte.

Vanligvis ville de ha ringt til brannvesenet for slikt, men siden brannvesenet kjempet både natt og dag for å bremse flammehavet i området, var det ingen som kunne hjelpe den gamle hesten. Da kom Gina på noe annet: Hun skulle bruke sitt massive media-nettverk, og postet et rop om hjelp på Twitter:

 

Det lønte seg. Innen 20 minutter hadde flere mennesker sett tweeten og møtt opp for å hjelpe. En veterinær møtte opp med bedøvelse, og sammen klarte de frivillige og Gina å bryte gjennom veggen for å få ut den gamle hesten.

 

Hesten ‘Kenny’ viste seg å være hele 23 år gammel, og ble tatt med til et dyrehospital av de frivillige, og kunne deretter snart returneres til sine bekymrede eiere.

 

I mellomtiden har Kenny blitt bra igjen.

For et teamwork! Heldigvis så Gina hesten i tide, og var snartenkt nok til å be følgerene sine om hjelp. DEL hvis du også ble imponert over disse modige dyrevennene!