Sverige tar imot sin største EU-hjelpeinnsats noensinne: Nå HYLLES de internasjonale hjelperne!

510

Sveriges rolle i EU er vanligvis som en hjelper i andre land, men når de trengte hjelp selv? Nå mottar Sverige den største hjelpeinnsatsen noensinne fra EU-landene for å slukke de dramatiske skogbrannene!

I dag befinner det seg hjelpearbeidere og utstyr fra hele syv forskjellige EU-land i Sverige, og nylig kjørte det inn 139 polske brannmenn i landet for å hjelpe til. Det var en rørt polsk kaptein som forklarte at han var stolt over å få lov til å hjelpe det svenske folk, og de ble møtt med jubel og smil fra svenskene.

 

Danmark og Norge gjør også sitt for å bekjempe de farlige flammene i nabolandet, og jobber 18 timer i døgnet for å bistå svenskene i denne vanskelige tiden:

«De norske brannfolkene gjør en kjempejobb!» sier en koordinator fra den svenske fjellredningstjenesten til Aftenposten. «De får sin sektor og der gir de seg ikke før de er helt ferdige med jobben.»

 

Aftenposten skriver også at mellom 300 til 500 mennesker har blitt evakuert fra sine hjem i de verst rammede områdene, og det skal være i alt 50 og 60 skogbranner hvor brannmenn kjemper med livet som innsats.

Italia og Frankrike har troppet opp med fire brannfly, og vannbomber skogbrannene der andre sliter med å komme til.

 

Den største innsatsen kommer jo selvfølgelig fra svenskene selv, som jobber døgnet rundt for å redde liv og helse. Uendelig mange frivillige har deltatt i brannslukningsarbeidet, og de fortjener all heder og ære for innsatsen!

 

Det er godt å se hvordan alle disse landene samarbeider, og vi håper så inderlig at de får slukket disse voldsomme skogbrannene snart! DEL hvis du også hyller alle brannmennene og hjelpearbeiderne som kjemper i Sverige nå! Heia Sverige, vår söta bror!