Løvene sirkler rundt apeungen: Da kommer løvinnen og pappaen til unnsetning!

511

Naturfotografene Evan Schiller og Lisa Holzwarth ble vitner til en livstruende situasjon nylig i Botswana, Afrika. Bildene de tok viser hvordan en løvinnes dødelige naturlige instinkter ble utkonkurrert av medfølelse og omsorg da hun sto ansikt til ansikt med en liten apeunge.

Naturfotografene var ute på jobb da de plutselig hørte en masse bråk like bortenfor. Sekunder senere ser de en flokk panikkslagne bavianer flykte for livet, og grunnen ble snart klar: De ble jaktet på av en flokk løver!

Fotografene kom seg nærmere og rettet kameraene sine mot den dramatiske scenen som spilte seg ut foran dem. En bavian hang død fra de sterke kjevene til en av løvene, og det ble snart klart hvorfor hun ikke hadde klart å rømme fra løvene raskere:

Hun bar på den lille babyen sin.

 

Apeungen skjønner plutselig at den må slippe taket i den livløse mammaen sin, og prøver å rømme bort til et tre. Men den er såret og for svak til å komme seg opp selv. En løvinne kommer etter den, og snart har hun den fanget.

 

Men så skjer det utrolige: Løvinnen kikker nysgjerrig på den lille og følger nøye med på hver bevegelse den gjør.

 

Så begynner hun å sette igang en liten lek sammen, men fotografene er redde for at det bare er «stille før stormen» og at hun snart kommer til å gi etter for sine blodtørstige instinkter og angripe den forsvarsløse ungen. Men det skjer aldri.

 

Hun tar den lille apen forsiktig i munnen, bærer den litt bort fra treet og lener seg beskyttende over den. Apeungen føler seg tydeligvis plutselig tryggere og klapper på henne.

 

Den prøver til og med å finne melk hos henne!

 

En løvehann kommer bort til dem, men blir raskt jaget bort av den beskyttende løvinnen.

 

Men i tillegg til de to fotografene er det én annen som har fulgt nøye med på den nervepirrende hendelsen: Pappaen til den lille apeungen!

Pappaen har plassert seg skjult i et tre like ved, og har ventet nervøst på en mulighet til å redde babyen sin fra løvene.

Løvehannen gjør et stort nummer av seg, og mens løvene følger med på de kjempende løvene, griper bavianpappaen muligheten til å hoppe ned fra treet, løpe bort til babyen sin, og redde den opp igjen i trygghet!

 

For et heltemot!

 

Den lille apen ble reddet av løvinnens medfølelse og sterke beskyttelseinstinkt og pappaens snartenkthet og mot!

Bildene fra hendelsen viser bare hvor uforutsigbart livet er, og at man aldri skal gi opp om man befinner seg i en (tilsynelatende) umulig situasjon – alt kan skje!

DEL gjerne denne utrolige historien med vennene dine på Facebook!